{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS dodijelila interventna sredstva poplavljenim područjima

S
3.12.2010. u 12:46
0
1
Vlada RS dodijelila interventna sredstva poplavljenim područjima
0
Vlada RS dodijelila interventna sredstva poplavljenim područjima
Bratunac (Foto: SRNA)
Ministar finansija Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić rekao je tokom današnje posjete poplavljenim područjima u Višegradu da je Vlada juče uputila samo interventna sredstva najugroženijim opštinama u kojima je evakuisano stanovništvo zbog vodene stihije.
Džombić je naveo da je 50.000 KM dodijeljeno opštini Foča za Mjesnu zajednicu Miljevina, gdje je iz stanova iseljeno 16 domaćinstava, isto toliko novca Bileći, dok je Novom Goraždu gdje je situacija najkritičnija dodijeljeno 100.000 KM.

On je dodao da su tokom prošle noći iz Robnih rezervi u Foču i Novo Goražde upućeni paketi za osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu.

"Zatražili smo od `Šuma Srpske` da porodicama koje su ostale bez krova nad glavom u Novom Goraždu dopreme ogrevno drvo, a sa načelnikom ove opštine Daliborom Neškovićem razgovarali smo o trajnom rješenju njihovog stambenog problema", istakao je Džombić.

On kaže da je dobio informaciju da je u Zvorniku zbog poplave iz kuća iseljeno 90 porodica, i najavio da će delegacija Vlada RS danas posjetiti ovaj grad.

Džombić je sa ministrima uprave i lokalne samouprave Zoranom Lipovcem, boračko-invalidske zaštite Radetom Ristovićem, izbjeglih i raseljenih lica Omerom Brankovićem i direktorom Civilne zaštite Milimirom Doderom posjetio Hidroelektranu "Višegrad" i naselje Dušče gdje je voda oštetila nekoliko kuća, kao i lokalni put za sela Mjesne zajednice Drinsko.

Delegacija Vlade RS razgovarala je prethodno sa načelnikom opštine Višegrad Tomislavom Popovićem i njegovim saradnicima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: