{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministri u posjeti ugroženim područjima

S
2.12.2010. u 17:58
0
1
Ministri u posjeti ugroženim područjima
0
Ministri u posjeti ugroženim područjima
Foča (Foto: SRNA)
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske /RS/ Rade Ristović, ministar uprave i lokalne samouprave Zoran Lipovac, ministar finansija Aleksandar Džombić posjetiće večeras poplavom ugrožena područja u opštinama Foča i Novo Goražde. Ristović, Lipovac i Džombić u Foči će razgovarati sa direktorom Republičke uprave civilne zaštie Milimirom Doderom, rekla je Srni šef Biroa Vlade za odnose sa javnošću Vera Sajić. Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Radivoje Bratić večeras će posjetiti polavama ugrožena područja u opštini Bilića.
Ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković večeras boravi u Bijeljini gdje će o stanju u ovoj opštini razgovarati sa načelnikom ove lokalne zajednice Mićom Mićićem i šefom opštinskog Odsjeka civilne zaštite Dragom Ristićem.

Vlada RS odobrila je danas 200.000 KM pomoći poplavljenim opštinama i formirala koordinaciono tijelo za praćenje situacije u područjima ugroženim poplavama, a najuogroženijim opštinama poslato je 1 000 paketa životnih namirnica.

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS iz granta za vanredne situacije izdvojilo 120.000 KM i još 80.000 maraka budžetskim realokacijama za pomoć ugroženim opštinama, od čega Novom Goraždu 100.000 KM i po 50.000 KM pomoći Foči i Bileći.

Poplave su izazvale probleme u opštinama Novo Goražde, Bileća, Foča, Bijeljina i Trebinje.

Vlada je formirala koordinaciono tijelo u kojem su potpredsjednik Vlade RS Anton Kasipović, te ministri Slobodan Puhalac, Zoran Lipovac, Radivoje Bratić, Stanislav Čađo i Predrag Gluhaković i direktor Republičke uprave civilne zaštie Milimir Doder.

Predsjedništvo BiH danas je donijelo odluku o angažovanju pripadnika, jedinica i resursa Oružanih snaga BiH za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u opštinama ugroženim poplavama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: