|

Vlada poljoprivrednicima obećala isplatu zaostalih poticaja iz 2012.

Vlada poljoprivrednicima obećala isplatu zaostalih poticaja iz 2012.
0
F
FENA
7.1.2013. u 14:44
14
komentara
0

dijeljenja
Vlada poljoprivrednicima obećala isplatu zaostalih poticaja iz 2012. Jerko Ivanković Lijanović (Foto: Klix.ba)
Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović najavio je da će pristigle aplikacije za poticaje primarnoj poljoprivednoj proizvodnji biti obrađene do sutra, nakon čega će se pristupiti isplati sredstava koje poljoprivrednicima duguju iz 2012. godine, saznaje Agencija Fena u Vladi FBiH.
Ovo je dogovoreno na sastanku koji je održan danas u zgradi Vlade FBiH u Sarajevu, na kojem je premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, s ministrom Ivankovićem Lijanovićem i ministrom finansija Antom Krajinom, primio predstavnike poljoprivrednih proizvođača s područja FBiH.

Dugovanja po ovom osnovu iznose između 12 i 20 miliona KM i bit će isplaćivana kao prioritet u skladu s punjenjem federalnog budžeta.

Vlada očekuje da bi do kraja januara poljoprivrednicima trebalo biti isplaćeno 12 miliona KM za ove namjene, a ukoliko se ispostavi da je potrebno više, razlika će biti isplaćena iz sredstava namijenjenim za poljoprivredne poticaje povratnicima u RS za 2013., što će naknadno biti nadoknađeno kako povratnici u tom slučaju ne bi bili oštećeni.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...