|

Poljoprivrednicima uplaćeno 5,7 miliona maraka, odustaju od protesta

Poljoprivrednicima uplaćeno 5,7 miliona maraka, odustaju od protesta
4
Piše: M. B.
13.12.2012. u 14:26
10
komentara
4

dijeljenja
Poljoprivrednicima uplaćeno 5,7 miliona maraka, odustaju od protesta Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba
Poljoprivrednici s područja Federacije BiH neće održati za sutra najavljene proteste ispred zgrade Vlade FBiH, jer je Vlada danas uplatila oko 5,7 miliona maraka poticaja, potvrdio je za Klix.ba Nedžad Bičo iz Saveza udruženja poljoprivrednika FBiH.
Podsjetimo, poljoprivrednici su zajedno s premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, ministrom finansija Antom Krajinom i ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerkom Ivankovićem Lijanovićem održali sastanak 22. 11., na kojem je postignut dogovor o isplati zaostalih poticaja. Dogovoreno je da će do kraja novembra biti uplaćeno osam miliona maraka, a do 31. decembra 10 miliona maraka. No, prva uplata je kasnila, pa su poljoprivrednici 6. decembra opet bili pred zgradom Vlade FBiH i ovaj put zaprijetili da će podići šatorska naselja jer drugog rješenja, kako su kazali, nisu imali.

Zbog današnje uplate protesti neće biti održani, a poljoprivrednici se nadaju da će ostalih 12 miliona maraka biti isplaćeno u dogovorenom roku.

"Savez poljoprivrednih udruženja FBiH se zahvaljuje premijeru Nikšiću i ministru finansija Krajini što su nam izašli u susret", poručio je Bičo u ime poljoprivrednika Federacije BiH.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...