{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS utvrdila Prijedlog zakona o upravljanju zgradama

F
12.1.2012. u 16:35
0
1
Vlada KS utvrdila Prijedlog zakona o upravljanju zgradama
0
Vlada KS utvrdila Prijedlog zakona o upravljanju zgradama
Na danas održanoj 50. sjednici Vlade Kantona Sarajevo (KS) utvrđen je i Prijedlog zakona o održavanju zajedničkih dijelova zgrada i upravljanja zgradom.
Skupštini KS-a biće ponuđen na usvajanje zakon koji bi trebao poboljšati stanje u ovoj oblasti i napraviti bolju i odgovorniju vezu između etažnih vlasnika, njih 100.000 na području KS-a i upravitelja zgrada.

Zastupnici Skupštine KS-a će se krajem januara izjašnjavati i o danas utvrđenom Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca - branitelja BiH.

Također će se izjašnjavati i o Prijedlogu odluke o obaveznoj preventivnoj sistematskoj deratizaciji na području KS-a koja u odnosu na sada važeću Odluku, donosi izmjene po kojima će poslove deratizacije voditi općine u KS, provoditi tendere za izbor izvođača koji bi trebali deratizaciju vršiti u isto vrijeme na području svih općina.

Vlada je danas donijela i Odluku o visini mjesečnih naknada za rad predsjednika i članova upravnih odbora zdravstvenih ustanova čiji je osnivač KS-a.

Ova Odluka propisuje visinu naknade za ustanove preko 1.000 zaposlenih u iznosu od 500 KM za predsjednika, a po 400 KM za članove UO-a, za ustanove preko 100 zaposlenih taj iznos je 400 KM , tj. 300 KM za predsjednika i članove UO, za ustanove do 100 zaposlenih naknada će biti 300 KM za predsjednika i 200 KM za članove UO i one sa malim brojem zaposlenih, kao što je Zavod za sportsku medicinu KS, naknada za predsjednika će biti 250 KM, a za članove 150 KM.

Ušteda u odnosu na protekle godine u 13 ustanova iznosit će blizu 200.000 KM na godišnjem nivou, jer ovi troškovi u odnosu na dosadašnje koji su iznosili 456.072 KM, i to u neto iznosu, po primjeni ove Odluke biće 259.800 KM na godišnjem nivou, saopćeno je iz Press službe KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: