Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Žao mi je ovih na birou. Dokazuju nam da će im trebati i dalje ogromne štele da se zaposle u svojoj struci. Obrazuju našu djecu da sutra budu mulci, da ne smiju svojom glavom razmišljati... jadna li nam majka...
U pravljenju sistema obrazovanja djece. Nema vam same djece. Njih niko nista i ne pita. Samo im namecete neka pravila.A dosadasnji sistem nije bio dobar. Pa kako vi postadoste ministri ako sistem nije bio dobar.
Ako vec u poslhednjih 20 godina nista pizitivno i normalno niste prekopirali od zemalja gdje je skolstvo na uzoritoj razini, niste trebali praviti sve ove sprdacine i eksperimentisanja sa djecom....bolje da ste ostavili Šabanove skole.
Znači, osnovne i srednje škole su za ministre, direktore, odbore, komisije, roditelje, ... i nigdje i nikad za školarce.
opet sda prima i otpusta podobne poltrone
A kamen spoticanja je da li direktorima ograničiti mandat ili omogućiti da trajno "direktoruju" što nema u Švedskoj ili Turskoj, na šta se Kazazović uvijek poziva, kada se govori o konkretnim pitanjima nastave i ustrojstva škola.
"Direktor" je funkcija, nije profesija. Nije niko završio fakultet za "direktora", prema tome, dva mandata u jednoj školi i ćao. Ako si valjao, birat će te i u nekoj drugoj, ako nisi, nazad u učionicu ili idi dalje. Nikom ništa nije zagarantovano, ali zato direktorima treba biti? Zašto? Vidjeli da su međed i vuk zaštićeni pa hoće i oni?!
Poslije Konakovića Sarajevu će trebati 10 godina da se oporavi. A možda neće nikada. Šta on zna o obrazovanju, zdravstvu, turizmu-a sveznajući! Je li mu iko rekao da je glup, poluškolovan, sve pola...gori su oni zastupnici u Skupštini koji glasaju za njegove budalaštine.