{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS usvojila izjašnjenje na akt ministarstva finansija

F
2.3.2010. u 18:50
0
0
Vlada KS usvojila izjašnjenje na akt ministarstva finansija
0
Vlada KS usvojila izjašnjenje na akt ministarstva finansija
Vlada Kantona Sarajevo je danas, sa sedam glasova za, a bez prisustva ministara Stranke demokratske akcije koji su odbili da prisustvuju činu glasanja, usvojila izjašnjenje na akt Ministarstva finansija od 26. februara u kojem su precizirane i obrazložene preraspoređene pozicije iz ranije utvrđenog Nacrta budžeta KS za ovu godinu.
Usvajanjem ovog izjašnjenja Vlada Kantona Sarajevo je još jednom naložila Ministarstvu finansija Kantona, u skladu s preciziranim i obrazloženim preraspoređenim pozicijama, unese izmjene u konačnu verziju Nacrta budžeta te da ga takvog proslijedi premijeru Kantona Sarajevo kako bi se spomenuti akt što hitnije uputio u zakonom propisanu skupštinsku proceduru.

Na današnjem zasjedanju ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Safet Kešo predložio je i da se „Vlada KS u kompletnom sazivu vrati na regularnu i zakonom propisanu proceduru utvrđivanja Nacrta budžeta KS za 2010. godinu“, što većina, tačnije sedam članova Vlade Kantona, nije prihvatila, te je takav prijedlog odbijen s obrazloženjem da je Nacrt budžeta za ovu godinu usvojen 22. februara ove godine.

Čitavom toku današnje sjednice, preciznije do čina glasanja o izjašnjenju, prisustvovali su svi članovi Vlade KS, osim ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša KS Abida Jusića, saopćeno je iz pres službe Kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: