{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS u srijedu odlučuje o zahtjevima komunalnih radnika, GRAS se ne nada rješenju

15.4.2014. u 08:15
2
7
Vlada KS u srijedu odlučuje o zahtjevima komunalnih radnika, GRAS se ne nada rješenju
2
Vlada KS u srijedu odlučuje o zahtjevima komunalnih radnika, GRAS se ne nada rješenju
Vlada KS u srijedu bi se trebala očitovati o zahtjevima radnika komunalne privrede koji su predstavljeni prošle sedmice na Skupštini KS.
Kako je za Klix.ba kazao Adem Šerak, predsjednik Sindikata komunalne privrede KS, u ovom trenutku ne očekuju ništa, ali se pregovori moraju nastaviti.

"Nemam nikakva očekivanja, ali sam zagovornik dogovora i pregovora, sve ostalo je neprihvatljivo rješenje", rekao je Šerak.

Komunalni radnici preduzeća Park, Rad, Vodovodi kanalizacije, GRAS, Toplane, Tržnice i Pokop protestovali su tri dana ispred zgrade Vlade KS tražeći redovnu isplatu plaća, uplatu doprinosa PIO/MIP, omogućavanje KJKP GRAS da radi na komercijalnoj osnovi, da se KJKP Tržnice omogući normalan rad i ukinu nelegalne prodaje na ulicama oko pijaca, te formiranje radne grupe u Skupštini KS koja će rješavati sve probleme koji se tiču komunalne privrede.

Radnici KJKP GRAS ovaj put su bili ujedinjeni s ostalim sindikatima i kazali su da će tako ostati dok god se njihovi problemi budu rješavala skupa s problemima ostalih firmi.

"Ako se bude odugovlačilo, drugim firmama izlazilo u susret, a nas zapostavljalo, onda ćemo istupiti samostalno. Da je ova Vlada htjela ona bi riješila probleme i ispunila naš zahtjev da vozimo komercijalno, ali ja se od ove Vlade ništa ne nadam. Nadam se da će je smijeniti i dovesti nove ljude s kojima ćemo moći razgovarati", rekao je Amir Muminović, potpredsjednik Sindikata radnika GRAS-a, te dodao kako aktuelna Vlada već četiri mjeseca nije uradila ništa po pitanju zaključaka koji su doneseni krajem prošle godine.

Muminović je kazao kako očekuje i od Upravnog u Nadzornog odbora, te Skupštine GRAS-a da upute isti zahtjev prema Vladi KS i podrži radnike koji smatraju da bi na ovi način firmu doveli u funkcionalno stanje i pozitivno poslovanje.

Komunalni radnici bit će informirani o narednim aktivnostima putem svojih sindikalnih organizacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: