{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS sutra o povećanju cijena komunalija

F
8.11.2011. u 15:29
0
0
Vlada KS sutra o povećanju cijena komunalija
0
Vlada KS sutra o povećanju cijena komunalija
Na sjednici Vlade Kantona Sarajevo, koja je zakazana za sutra, trebala bi biti donesena odluka o eventualnom poskupljenju cijena komunalija u ovom kantonu.
Vlada bi se trebala izjasniti o povećanju cijene vode i odvodnje otpadnih voda kao i cijene centralnog grijanja u Kantonu Sarajevo nakon što sutra obave razgovore s predstavnicima upravljačkih struktura i menadžmenta preduzeća "Vodovod i kanalizacija", "Toplana" i "Sarajevogasa", koji su pozvani na sjednicu.

Na sjednici Vlade KS-a koja je održana prošle sedmice usvojen je zaključak kojim je Vlada obavezala predstavnike ovih preduzeća da do sutra dostave planove i mjere koje će do 31. decembra 2011. godine provesti u ovim preduzećima, u smislu racionalizacije poslovanja i izdataka za koje Vlada smatra da su preveliki i neracionalni u odnosu na ostale korisnike budžeta.

Također, Vlada bi sutra trebala paralelno razmatrati i odrediti se spram mjera zaštite 8.878 osoba, koje bi došle u težak materijalni položaj ukoliko dođe do poskupljenja ovih komunalija i koje su trenutno korisnici socijalnih davanja u Kantonu Sarajevo.

Sporni Prijedlog zakona o unutrašnjim poslovima u KS-u, na koji je reagirao i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, ističući da će njegovim donošenjem biti "ponovno uveden neprimjereni politički uticaj nad policijom", na dnevnom redu je sjednice Vlade, koja je zakazana za četvrtak, 10. novembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: