{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS odgodila izjašnjavanje o poskupljenju vode i grijanja

F
3.11.2011. u 18:00
0
1
Vlada KS odgodila izjašnjavanje o poskupljenju vode i grijanja
0
Vlada KS odgodila izjašnjavanje o poskupljenju vode i grijanja
Vlada Kantona Sarajevo (KS) odlučila je na današnjoj sjednici da izjašnjavanje o povećanju cijene vode i odvodnje otpadnih voda kao i cijene centralnog grijanja u KS-a odgodi za srijedu, 9. novembra.
Na sjednicu kantonalne Vlade, koja je najavljena za srijedu, bit će pozvani i predstavnici upravljačkih struktura i menadžmenta preduzeća "Vodovod i kanalizacija", "Toplana" i "Sarajevogasa".

Posebnim zaključkom Vlada je obavezala predstavnike ovih preduzeća da do tada dostave planove i mjere koje će do 31. decembra provesti u ovim preduzećima, u smislu racionalizacije poslovanja i izdataka za koje Vlada smatra da su preveliki i neracionalni u odnosu na ostale korisnike budžeta.

Također, Vlada KS-a će paralelno razmatrati i odrediti se prema mjerama zaštite 8.878 osoba, koje bi došle u težak materijalni položaj ukoliko dođe do poskupljenja ovih komunalija i koje su trenutno korisnici socijalnih davanja u KS-u.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za zaposlenike u predškolskim ustanovama KS-a kojom se oni razvrstavaju u 20 platnih razreda, te se njihovi koeficijenti plaća izjednačavaju s koeficijentima uposlenika zaposlenih u osnovnom i srednjem obrazovanju.

Vlada je izdvojila 46.000 KM u svrhu stambenog zbrinjavanja "sarajevskih četvorki" porodice Čimpo, te 100.000 KM kao pomoć narodu Turske za ublažavanje posljedica nedavnog zemljotresa, saopćila je Press službe KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: