Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
godina 2050: olaksice za upis djece sehida i RVI na UNSA
pa ce bit olaksice za upis unuka sehida, moremo mi to ba rastezat do sudnjeg dana
godina 2050: nije bio offside
Do kad ce ovi imati povlastice?... Jel to trebao moj babo poginuti da bi ja imao povlastice i moj se babo borio i proslo je 25 godina od rata... dosta više.. Ružno je što ovo kažem ali od osnovne škole pa fakulteta pa konkurs na posao pa prijema u ambulantu pa dodjele donacije pa kupovine stana gdje god da pokušam prednost imaju djeca sehida i poginulih boraca.. Ružno jeste što ovako kažem ali 25 godina kakva su to djeca.. Bice dislajkova ali ce biti sigurno i onih sto me razumiju...
Vidis da nemas dislajkova... Tvoja je teza ispravna!!!
Ako tako vjeruješ onda su naivan. To su samo ublehe, da izgleda kao da se nešto radi za tu populaciju. Nikad preporuke o zapošljavanju djece šehida nisu bile obavezujuće, pa se nisu ni poštovale. A ti se javio na konkurs i misliš da je to dijete primljeno. Samo štela.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Evo ja sam iz ove kategorije, i samofinansirajuci sam student... niko me nista nije ni pitao za status, a kamoli za besplatno skolovanje. Toliko za studiranje na UNSA....
I sta se vi debili dizete , postoji puno samohranih roditelja a valja dat dvije milje.. Kako god nek im je na ispomoc. I trebaju da zavrsavaju fakultete svi redom.
***Samohranih, invalida bez zaposlenja i vojnika.
Na ETFu ionako njih samo 10 % na budzetu ostane(90% odustane) od onih koji dobiju nakon prve godine, ostali svi placaju..
SDA kadar na opasnim drogama. Bakir ih navuk'o.
Ovako izgleda kad profesor fizičkog sabira godine. Imamo takvu Vladu KS da se niko nije zapitao ima li ovo smisla.
Pa imate li možda digirton? Nema više djece sehida i poginulih biraca, nemojte nam se smijati u lice.
e sad tamo nekoj nani kazu-evo nano upisuju ti na vakultete unucad vidis kako su ovi nasi dobri
a djeca poginulih rudara, deminera i sl mogu pjevat borbene?
Pogledaj samo ovo. Ako su ta djeca rodjena na kraju rata 1995. sada bi trebala imati 22 godine. Znaci normalno bi vec trebali zavrsiti taj fakultet. E kakvi su sad ovo studenti i upisi. Pa mogao si im Konakovicu i diplomu odmah dati. Oni koji su ga mislili upisivati i zavrsavati to su vec i uradili.
Kako to sad? Npr. Dijete sehida koje upisuje fax koje ima otprilike 18 godina pri upisu i otprilike je rodjen 1999. A da je dijete sehida? Nisu li mu majka ili otac umrli najkasnije 95 kad je rat zavrsio?
koja bolan djeca sehida upisuju faks 25 godina poslije rata. ovo se neko zafrkava ljudi. osim toga, 25 godina poslije rata sda prica o zaposljavanju djece sehida itd. dok istovremeno prica o nekakvim velikim ciframa zaposlenih a nisu u stanju 25 godina rijesiti prvo tu populaciju.
Kakva bolan djeca sehida i pycke materine, kad cemo se rijesiti vise govana, pa uskoro ce poceti davati prednost u odbnosu na ostale djeci od djece sehida....
evo nama novih inzinjera svih profila