Slučaj vjeronauke u školama
0
Vlada KS podržava pravo na roditeljski izbor
Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kome je do vjeronauka neka salje djecu u mekteb, medresu, katolicku ili pravoslavnu vjersku skolu.
Za djecu agnostika i ateista postoji predmet \"Kultura regiligija\" pa ga uvedi, ministre. A ovi naši iz SDA stjerani u ćor-sokak pa se šatro oglasili. Haj dobro je da su se ikako oglasili. Samo da rata ne bude!
cuj eto vjeronauka popravlja prosjek .. pa isto kao sto popravlja i tjelesno i muzicko i likovno i slicne gluposti .. Nema mi nista gore nego kad neko kaze pa eto ne ukida se vjeronauka nego eto samo ocjena iz vjeronauke ne ulazi u prosjek :: Znaci, svakom djetetu je potreban motiv za nesto: ako ocjena nece ulaziti u prosjek, pa nema ni motiva i koji je efekat -nema efekta,,.Medjutim roditelja salju svoje dijete da nauci nesto, oni zele da dijete uci vjeronauku i to je njihovo pravo.. to pravo se ne smije i ne moze ukidati samo zato sto eto drugi roditelji ne salju svoju djecu na vjeronauku..ko hoce ok, ko nece ne mora.. A ovi sto govore ovo je sekularna drzava pa je vjeri mjesto samo u bogomoljama -jeste ovo jest sekularna drzava, ali da li se sekularni poredak narusava ako se vjeronauk uci u skoli -NE.. vjera nema mjesta van bogomolja samo u komunizmu, a koliko znamo to je propalo, i da je valjalo ne bi propalo .. zato smrt svim KOMUNISTIMA
sve je jasno - mnogi idu na vjeronauku samo zbog ocjene koja je u mojoj školi najčešće \"5\" to mnogi ne znaju mnoge ne interesuje previše vjeronauka nego ustvari ocjena Kako smo mi smiješan narod i jadan, ako Cerić o nama odlučuje.
SEKULARIZAM JE CIVILIZACISKO DOSTIGNUCE zato sdp samo naprjed
Nije u redu da se digne ovolika buka kada u Bosni i Hercegovini postoje skole sa dva ulaza gdje se djecu razdvaja po nacionalnoj pripadnosti.Dali ce i hoce li religija biti ocjenjena je apsurdno i apsolutno nevazno.Imali smo oduvjek ljepotu i normalno smo pohadjali skole i prije,religija je privatna stvar i opredjeljenje...cemu takve trivijalnosti o ocjenama ,pitam se? Ispravna odluka od ministra i slazem se.Pripadnost religiji je odluka roditelja i sva ta halabuka,uvrede i gluposti nebi smjele imati ovoliko mjesto u i tako uzavreloj Bosni i Hercegovini.Zar je vazno hoce li moj sin dobiti pet ili jedan..meni nije?!Jer nece ga upisati kasnije u gimnaziju ta ocjena iz Islamske vjeronauke,nego njegov uspjeh u ostalim predmetima.Zaista se treba okrenut vaznijim desavanjima u skolama i zaustaviti ratu kriminaliteta po hodnicima i dvoristima na skolama nego se svadzati oko ocjena iz vjeronauke :) Sellam/pozdrav vama tu koji se javljate.
neka naprave anketu medju roditeljima pa neka se ljudi izjasne: 1. nece ocjene u prosjek - tamam - u vjeru se svakako ne moze na silu utjerivati (nismo komsije ili susjedi) 2. hoce ocjene u prosjek (djeca uce za taj predmet hoce da budu ocijenjeni...) - tamam - zlayin hronicar neka povuce odluku CK-a nismo u 46-47. godini
sta sad ovi pametuju kad je odluka vec povucena samo se smislja nacin na koji ce se ublaziti sramota