Potcrtali zaključak od 29. novembra
0

Vlada KS: Nastavite osiguravati Bakira Hadžiomerovića

FENA
Bakir Hadžiomerović
Bakir Hadžiomerović
Vlada Kantona Sarajevo zatražila je da se provede zaključak o nastavku pružanja osiguranja uredniku FTV Bakiru Hadžiomeroviću.

Vlada je još jednom potcrtala svoj zaključak od 29. novembra kojim je obavezala Ministarstvo unutrašnjih poslova da u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima KS-a nastavi pružanje osiguranja Bakiru Hadžiomeroviću, uredniku na FTV, do dobijanja informacije o razlozima ukidanja zaštite i osiguranja.

Vlada Kantona Sarajevo donijela je na sjednici i Uredbu o uvjetima, postupku i kriterijima za dodjelu stipendija izuzetno uspješnim studentima Kantona Sarajevo.

Prijavu za dodjelu stipendije mogu podnijeti studenti prvog ciklusa studija druge, treće i četvrte godine studija, studenti drugog ciklusa prve i druge godine studija, saopćila je danas Pres-služba KS-a.

Podnosioci prijave moraju biti redovni studenti koji imaju porodično prebivalište na području Kantona Sarajevo najmanje posljednje tri godine te da imaju prosjek ocjena svih položenih ispita studija najmanje 9,00.

Ovom uredbom je stvorena i mogućnost stipendiranja studenata koji studiraju na međunarodnim univerzitetima, o čemu će, na prijedlog resornog ministra, odlučiti Vlada KS-a.

Iznos stipendije će ovisiti o broju kandidata koji ispune kriterije iz ove uredbe, a dodjeljivat će se nakon provedenog postupka po javnom pozivu.

Za finansiranje Centralnog i dječijeg programa dočeka Nove 2012. godine, koji zajednički organiziraju Kanton i Grad Sarajevo, četiri gradske općine i Turistička zajednica KS-a, Vlada je izdvojila 20.000 KM.

Na sjednici je, Upravnom odboru JU "Bosanski kulturni centar" data saglasnost da za direktora ove ustanove imenuje Maria Pejića, a UO JU "Sarajevo art" saglasnost je data na imenovanje Saše Salihovića za direktora ove ustanove.