Udruženje poslodavaca FBiH
0

"Vlada KS mora shvatiti da su najvažniji korisnici usluga prijevoznika"

FENA
Mladen Pandurević, potpredsjednik UPFBiH
Mladen Pandurević, potpredsjednik UPFBiH
"Udruženje poslodavaca Federacije BiH (UPFBiH) traži da svi poslovni subjekti imaju ravnopravan tretman i da kantonalna vlada poštuje zakon“, izjavio je danas novinarima potpredsjednik ovog udruženja Mladen Pandurević.

Komentarišući posljednja dešavanja u javnom gradskom prijevozu u Sarajevu i novi sukob Centrotransa Eurolinesa i GRAS-a o autobuskim linijama, Pandurević je kazao da su obje ove kompanije članice Udruženja i da se Udruženje ne stavlja na stranu nijedne od tih kompanija.

"Prepoznali smo da je problem u instucijama vlasti, odnosno kantonalnoj vladi koja se, kako smo vidjeli iz dokumentacije kojom raspolažemo (zvanične sudske presude i odluka Konkurencijskog vijeća) ponaša s pozicije sila i smatra da je ona u ovoj situaciji najvažnija“, istakao je Pandurević.

"Vlada KS-a i nadležna ministarstva konačno moraju da shvate, da u svemu ovome, oni nisu najvažniji. To nisu čak ni prijevoznici. Najvažniji su korisnici usluga, kojima Vlada mora omogućiti najsigurniji i najjeftiniji prijevoz", dodao je Pandurević.