{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vlada KS mora shvatiti da su najvažniji korisnici usluga prijevoznika"

F
19.4.2010. u 15:15
0
1
"Vlada KS mora shvatiti da su najvažniji korisnici usluga prijevoznika"
0
"Vlada KS mora shvatiti da su najvažniji korisnici usluga prijevoznika"
Mladen Pandurević, potpredsjednik UPFBiH
"Udruženje poslodavaca Federacije BiH (UPFBiH) traži da svi poslovni subjekti imaju ravnopravan tretman i da kantonalna vlada poštuje zakon“, izjavio je danas novinarima potpredsjednik ovog udruženja Mladen Pandurević.
Komentarišući posljednja dešavanja u javnom gradskom prijevozu u Sarajevu i novi sukob Centrotransa Eurolinesa i GRAS-a o autobuskim linijama, Pandurević je kazao da su obje ove kompanije članice Udruženja i da se Udruženje ne stavlja na stranu nijedne od tih kompanija.

"Prepoznali smo da je problem u instucijama vlasti, odnosno kantonalnoj vladi koja se, kako smo vidjeli iz dokumentacije kojom raspolažemo (zvanične sudske presude i odluka Konkurencijskog vijeća) ponaša s pozicije sila i smatra da je ona u ovoj situaciji najvažnija“, istakao je Pandurević.

"Vlada KS-a i nadležna ministarstva konačno moraju da shvate, da u svemu ovome, oni nisu najvažniji. To nisu čak ni prijevoznici. Najvažniji su korisnici usluga, kojima Vlada mora omogućiti najsigurniji i najjeftiniji prijevoz", dodao je Pandurević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: