{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS jača Kantonalno tužilaštvo sa deset novih tužilaca, istražitelja i asistenata

F
25.6.2015. u 19:31
400
16
Vlada KS jača Kantonalno tužilaštvo sa deset novih tužilaca, istražitelja i asistenata
400
Vlada KS jača Kantonalno tužilaštvo sa deset novih tužilaca, istražitelja i asistenata
Vlada Kantona Sarajevo je u cilju jačanja kapaciteta i unapređivanja efikasnosti rada Kantonalnog tužilaštva na svojoj desetoj sjednici dala saglasnost za zapošljavanje novih 10 kantonalnih tužilaca, tri stručna savjetnika istražitelja i 10 asistenata tužioca.
Priliv predmeta kao i obaveze Tužilaštva definisane strateškim dokumentima Bosne i Hercegovine u oblasti pravosuđa u prethodnom periodu nije pratilo jačanje kadrovskih i materijalnih kapaciteta.

Vlada se, na prijedlog Ministarstva pravde i uprave, opredijelila za nova upošljavanja u Kantonalnom tužilaštvu kako bi ono što bolje odgovorilo zadatku rješavanja 130.000 zaostalih predmeta, ali i zadacima koji će tek biti pred njim.

Pred Vladom KS danas su bili izvještaji o poslovanju kantonalnih komunalnih preduzeća za 2013. i 2014. godinu koje je prihvatila i uputila prema Skupštini KS koja u konačnici usvaja ili ne usvaja spomenute izvještaje.

Uz razmatranje poslovanja komunalnih preduzeća, Vlada je danas od KJKP "Vodovod i kanalizacija" zatražila hitnu informaciju o snabdijevenosti KS pitkom vodom.

Uz to zatražen je i izvještaj o razlozima svakodnevne redukcije, kao i podaci o broju onih koji ne izmiruju svoje račune za utrošak pitke vode.

Zatražena je i detaljna informacija o računima za vodu većih ugostiteljskih objekata, hotela, autopraonica kao i podaci o broju nelegalnih priključaka na vodovodnu mrežu.

Vlada je utvrdila i Program mjera za poticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u KS u 2015. godini.

Od 3,5 miliona KM koliko obuhvata ovaj program, za sufinansiranje samozapošljavanja biT će utrošeno 2.640.000,00 KM, za programe obuke i prekvalifikacija 131 osobe planirano je 196.600,00 KM.

Za javne radove, za koje će biti objavljen poziv u sljedećih 15 dana, izdvojeno je 663.000,00 KM, gdje će biti uposleno 429 nezaposlenih osoba, saopćila je Press služba KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: