Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
koja je svrha smanjenja ogranicenja sa 60 na 50??? jel i u jednoj ovoj nesreci neko izgubio kontrolu nad vozilo vozeci 60-70? problem su ovi krkani sto voze u naseljenom preko 100 na sat, njima treba uzeti auto na licu mjesta i ovim sto voze a nemaju uopste polozen vozacki, alkosima isto povecat kaznu trostruko
Stavi lezevi i svi lomimo auto, stavi kameru pa ko je kriv nek plati
Svrha je drzati se propisa i zakona, a ne propitivati iste. Za ove koji pitaju "ko ce kazne placati?", pa ako se drzis propisa zasto uopste mislis o nekim kaznama? Kakva smo mi stoka od naroda, citam komentare, kao nesto protestvujemo, a bgm svi bi da se ne drzimo zakona....dobro je nama kakvi smo, fuj drustvo. I ne, nije niko nikoga ubio vozeci 60-70, nije izgubio kontrolu, a da li mora da dodje do toga ikako?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Po ovim novim mjerama,moraju li policajci bit budni u toku radnog vremena i ako moraju hoće li im se to posebno plačat?
Ukinutu saobracaj samo ostaviti autibuse i taksije u centru
Policajci moraju skontat kako ubrzat sigurno protok saobracaja. Uradit reviziju trajanja postojecih semafora, pjesacki prelaza, kruzni tokova i nakaradnih prikljucaka kojih u novom gradu ima najvise i kamere postavit na trolejbuska stajalista i kaznjavat vozace koji usporavaju saobracaj bespotrebno viseminutnim parkiranjem.
Bolji efekat bi dao otkaz za 195 idiota koji nose policijsku uniformu i sudijske toge. Imamo dovoljan broj zaposlenih i previše, kada bi počeli otpuštati korumpiranu bagru to bi bio pomak naprijed. To ne očekujem, jer i ovoj, kao i svakoj prethodnoj vlasti, trebaju korumpirani idioti, a ne pametna omladina.
hoce li opet prekrsitelji moci platiti dan lezanja - ili je to lose po budzet ako se ukine...????? A i olaksice mu stavite ako plati u roku 50 posto manje...
Ko ce u naseljenim.mjestima mjeriti brzinu, jedino ako ne dođu kakve pametne table na kojima pise ogranicenje i ujedno biljezi prekoracenje.
Gospodo uhljebi,neradnici, varalice i prevaranti sa budžetskih jasli recite nam koja od ovih mjera koje ste predložili, da je bila na snazi, bi spasila život nedužne doktorice. Kako vas nije stid izaći sa ovako idiotskim mjerama. Gdje su mjere protiv počinioca, oduzimanja auta, presovanje istih, zatvor , samica pa i el. stolica. Fuj koja ste vi budžetska parazitska uvlakačka skupina koja i ovaj događaj koristi da opustoši budžet i otkine koji milion za ništa.
Jel ovo smislio NiP gnijezdo strucnjaka ili NS sto ih nema kad gori?
Koja je svrha smanjiti ogranicenje sa 60 na 50. Samo ce se usporiti saobracaj po danu i naplatice se vise kazni onima koji voze 5 do 10 preko ogranicenja. Niko nije ubio pjesaka ako vozi po ogranocenju. Ubijaju pjesake u kasnim vecernjim satima i brzinama preko 100 na sat
Joj ali najavljujete tu policiju iz dana u dan, ima se osjećaj da je primljeno do sada 1000 policajaca a u zadnjih 7-8 godina primljeno je samo 100 i nešto policajaca, nedostaje oko 900 policajca niko to od vas ne smije da kaže.. a sta god se desi policajac vam je kriv… taj ministar ostavku treba da podnese, sto nije izjavio sada body kamere i helikopterske jedinice strateške planove.. dno dna
Najbolje da ovoj novoj policiji udmah uvale auta,pomogucnosti dzip i da se vozikaju,nemojte slucajno da policija ide pjeske da se umara,kao nekad bivsa milicija koja je znala svaku osobu u mahali na kojem je terenu bila.Ako nekoga i posaljete u zatvor obavezno gledajte tamo da ima teretanu i od budzetskih sredstava tj.nasih para da im uzmete suplemente i razne vitamine,kako bi gori izasli,nego sto su usli u njega.
Kao da se vas tice sigurnost. Vama je bitno da podijelite plijen i da pozicionirate sebe i svoje konkubine i poslusnike na pozicije, pa da nastavite da tlacite ovaj napaceni narod.
A da malo razmislite o kaznama za parkiranje???Pratim kako zene sa kolicima moraju sici u saobracajnu traku da bih zaobisle parkirana vozila na trotoarima!Da se javni gradski prevoz zaustavlja u traci jer ne mogu stati na prosirenja od parkiranih vozila!!!Da su taxi stajalista postala parking mjesta bahatim vozacima i tatinim sinovima!!!
Ja debilau ovoj vladi pa. Sta znaci smanjit ogranicenje, i uvesti kamere. Samo ce ispastati normalni vozaci. Placace kaznu normalni vozaci. Uvedi te prestupnicima trostruke kazne. Nemoj te pustat da kazna lezi u latici pucaj te kamate i salji te sudski nalog na prinudnu naplatu. Nemoze se porediti nestavljanje pojasa ili parkiraje pogresno sa ovim sto ugrozava. I to povratnici u tim situacijama. Uvedite patrole sa neoznacenim autima.
Vladi KS je izgleda problem što neko vozi 60, pa će oni to da riješe tako što će poštenog vozača natjerati da vozi 50, a ako bude vozio 61 sad ću mu biti veća kazna. A o alkoholu u vožnji i zatvoru ni riječi. Kaže, oduzimat će auta, pa šta, on će uzeti drugo auto, vozi kako hoće, kazne nikad nije ni plaćao, niti planira platiti, dok jedna po jedna zastarijeva. Šta Vlada misli, da recimo umjesto oduzimanja auta, takve ukloni sa ceste u zatvor na par godina.
UMJESTO DA UBRZAJU SAOBRAĆAJ NIP EKSPERTI ODLUČILI JOŠ ZA 30% USPORITI SAOBRAĆAJ. A ONDA ĆE U ZIMU UVODITI MJERE PAR NEPAR ZBOG DODATNOG ZAGAĐENJA. A SVE OVO DA BI GLAVONJA KATICA OSTAO NA POLAŽAJU.
Ieste vi normalni. Pa jel itko ista do sada uradio. Cuj mjere sa 60 na 50. Pa ko vozi 60 taj je uzoran i nece voziti brze. Sada cete stvoriti guzve i praviti vecu nervozu u saobracaju. A bruda glave i dalje ne smijete zaustavit. J… vas sve ko vas dovede i vas i SDA i svu bagru
Samo kamere i kazne, ali bez mogucnosti izbjegavanja placanja kao do sada. I da, od danas cu svaki dan zvati policiju kad vidim stoku koja u Zagrebackoj stane na ulici i ceka na pizzu iz odvratne Montane.
Vidjao sam i muriju da ceka na red tamo