{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vlada je uradila svoj dio posla, na potezu je Parlament"

S
12.2.2010. u 11:43
0
4
"Vlada je uradila svoj dio posla, na potezu je Parlament"
0
"Vlada je uradila svoj dio posla, na potezu je Parlament"
Zahid Crnkić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Vlada Federacije BiH uradila je svoj dio posla u vezi sa provođenjem uslova za pomoć Svjetske banke i Parlament FBiH mora preuzeti odgovornost za dalje korake, tvrdi federalni ministar za boračka pitanja Zahid Crnkić.
"Svjetska banka nam daje kredit za pomoć budžetima od 111 miliona dolara i 15 miliona za zapošljnjavanje sa grejs periodom od deset godina bez kamata. To je značajna pomoć i neka svako preuzme odgovornost u svom lancu", rekao je Crnkić "Nezavisnim novinama".

On je naveo da je potrebno da Parlament FBiH preuzme odgovornost na sebe, a predstavnici boračkih udruženja neka snose odgovornost prema svojim članovima ako im isplata naknada bude ugrožena.

"Prošlo je vrijeme dodvoravanja pripadnicima boračkih populacija, znam se i ja dodvoravati ovoj populaciji . Ovo je izborna godina, a borci su birači, ali je krajnje vrijeme da sa tim ljudima krenemo iskreno bez dodvoravanja i da napravimo dugoročan i stabilan fiskalini sistem", naglasio je Crnkić.

Crnkić je rekao da će o neophodnim reformskim zakonima nastaviti pregovarati sa predstavnicima boračkih udruženja, zaključujući da će svaki njihov opravdan prijedlog uputiti Vladi FBiH.

Premijer FBiH Mustafa Mujezinović sinoć je upozorio da će u slučaju neprihvatanja reformskih zakona u FBiH, koji su uslov za treću tranšu i kredit Svjetske banke, uslijediti katastrofalan scenario kada je u pitanju budžet, privreda i opšta ekonomska situacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: