{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH usvojila tri zakona protiv korupcije i organiziranog kriminala

31.10.2013. u 12:57
0
54
Vlada FBiH usvojila tri zakona protiv korupcije i organiziranog kriminala
0
Vlada FBiH usvojila tri zakona protiv korupcije i organiziranog kriminala
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlada FBiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu utvrdila prijedloge tri zakona iz oblasti suzbijanja korupcije i organiziranog kriminala, i to o oduzimanju nezakonito stečene imovine, o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala te o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona FBiH.
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić zatražit će sada od predsjedavajućih Predstavničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH Fehima Škaljića i Radoja Vidovića zakazivanje sjednica parlamentarnih domova na kojima će istovremeno biti razmatran set od svih osam zakona koje je Vlada FBiH, u formi nacrta ili prijedloga, utvrdila na 84. i 85. sjednici.

Riječ je o strateški važnim zakonima: o prekršajima, o javno-privatnom partnerstvu, o privrednim društvima, o inspekcijama, o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata, o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, o oduzimanju nezakonito stečene imovine i o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona.

"Usvajanje i početak primjene ovih zakona znači jaču državu, više posla, bolje uvjete poslovanja i veću mogućnost da kriminal i kriminalci konačno budu ozbiljnije sankcionirani. Rješenja ponuđena ovim zakonima usmjerena su na dobrobit svih građana FBiH", saopćeno je iz Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: