{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH usvojila tri zakona protiv korupcije i organiziranog kriminala

31.10.2013. u 12:57
0
54
Vlada FBiH usvojila tri zakona protiv korupcije i organiziranog kriminala
0
Vlada FBiH usvojila tri zakona protiv korupcije i organiziranog kriminala
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlada FBiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu utvrdila prijedloge tri zakona iz oblasti suzbijanja korupcije i organiziranog kriminala, i to o oduzimanju nezakonito stečene imovine, o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala te o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona FBiH.
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić zatražit će sada od predsjedavajućih Predstavničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH Fehima Škaljića i Radoja Vidovića zakazivanje sjednica parlamentarnih domova na kojima će istovremeno biti razmatran set od svih osam zakona koje je Vlada FBiH, u formi nacrta ili prijedloga, utvrdila na 84. i 85. sjednici.

Riječ je o strateški važnim zakonima: o prekršajima, o javno-privatnom partnerstvu, o privrednim društvima, o inspekcijama, o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata, o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, o oduzimanju nezakonito stečene imovine i o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona.

"Usvajanje i početak primjene ovih zakona znači jaču državu, više posla, bolje uvjete poslovanja i veću mogućnost da kriminal i kriminalci konačno budu ozbiljnije sankcionirani. Rješenja ponuđena ovim zakonima usmjerena su na dobrobit svih građana FBiH", saopćeno je iz Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: