|

Predstavnički dom FBiH razmatra set antikorupcionih zakona

Predstavnički dom FBiH razmatra set antikorupcionih zakona
0
F
FENA
17.12.2013. u 11:11
11
komentara
0

dijeljenja
Predstavnički dom FBiH razmatra set antikorupcionih zakona Foto: Arhiv/Klix.ba
U Sarajevu je počela redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za čiji dnevni red je tokom dvodnevnog zasjedanja između ostalog predložen set antikorupcionih zakona. Jedan od njih je o oduzimanju nezakonito stečene imovine, kao i zakon o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u Federaciji.
Dopredsjedavajuća Doma Mira Grgić na jučerašnjem brifingu za novinare je kazala da će ovo biti veoma zahtjevna sjednica s obzirom na to da je u predloženom dnevnom redu mnoštvo zakona, od kojih su mnogi najavljeni po hitnom postupku, te drugih akata.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u FBiH (hitni postupak), Prijedlog zakona o inspekcijama te zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona (skraćeni postupak) su također na dnevnom radu.

Po hitnoj proceduri je upućen i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa, a Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima FBiH po skraćenom postupku.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...