{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: Set antikoruptivnih zakona ponovno ćemo uputiti Parlamentu FBiH

F
22.1.2014. u 12:05
9
110
Nikšić: Set antikoruptivnih zakona ponovno ćemo uputiti Parlamentu FBiH
9
Nikšić: Set antikoruptivnih zakona ponovno ćemo uputiti Parlamentu FBiH
Na početku današnje sjednice Vlade FBiH u Mostaru premijer Nermin Nikšić upoznao je federalne ministre o tome da je Vanjskopolitički odbor Europskog parlamenta, u sklopu Rezolucije o Bosni i Hercegovini, prihvatio i amandman u kojem se antikoruptivni zakoni, koje je u listopadu 2013. godine jednoglasno usvojila i predložila Vlada FBiH, ocjenjuju kao jedan od rijetkih pozitivnih primjera u prošloj godini.
U tom je amandmanu navedeno kako Europski parlament pozdravlja jednoglasnu odluku Vlade Federacije BiH da u parlamentarnu proceduru uputi set zakona o borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala i žali što ovaj paket zakona nije dobio većinu glasova u Parlamentu Federacije. Također, u amandmanu se naglašava značaj borbe protiv korupcije kao apsolutnog prioriteta te se poziva na jedan inkluzivan proces konzultacija sa svim zainteresiranim stranama kako bi se ažurirao prijedlog zakona. U vezi toga pozdravlja se tehnička podrška EU Delegacije u BiH.

Iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH priopćeno je kako je premijer Nikšić danas ponovio da ostaje opredijeljen za potrebu usvajanja zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine i zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, izrazivši zadovoljstvo što se u proces tehničke konzultacije u vezi s inoviranjem prijedloga ovih zakona uključila i Delegacija EU u BiH.

- Taj proces je u tijeku i očekujem da će konzultacije biti vrlo brzo okončane i da ćemo prijedloge ovih zakona ponuditi Parlamentu FBiH na usvajanje. Bez obzira na podmetanja i izmišljotine, koje prate usvajanje ovih zakona, siguran sam da će oni biti usvojeni, te da će država ipak pobijediti u obračunu sa organiziranim kriminalom i korupcijom - kazao je federalni premijer, stoji u priopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: