{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evropska podrška antikorupcionim zakonima Vlade FBiH

F
21.1.2014. u 14:26
0
51
Evropska podrška antikorupcionim zakonima Vlade FBiH
0
Evropska podrška antikorupcionim zakonima Vlade FBiH
Vanjskopolitički odbor Evropskog parlamenta u sklopu Rezolucije o Bosni i Hercegovini prihvatio je i amandman u kojem se antikoruptivni zakoni koje je u oktobru 2013. godine predložila Vlada Federacije BiH, ocjenjuju kao jedan od rijetkih pozitivnih primjera u prošloj godini.
"Evropski parlament pozdravlja jednoglasnu odluku Vlade Federacije BiH da u parlamentarnu proceduru uputi set zakona o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i žali što ovaj paket zakona nije dobio većinu glasova u Parlamentu Federacije BiH te naglašava značaj vođenja borbe protiv korupcije kao apsolutnog prioriteta i poziva na jedan inkluzivan proces konsultacija sa svim zainteresovanim stranama kako bi se ažurirao prijedlog zakona i pozdravlja u tom pogledu tehničku podršku EU Delegacije u BiH", navodi se u amandmanu 15a usvojene Rezolucije o BiH.

Podsjećamo, prijedlog zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala i prijedlog zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine nije dobio podršku Parlamenta Federacije BiH, ali je premijer FBiH Nermin Nikšić najavio kako će ove zakone ponovo uputiti u proceduru usvajanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: