{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH jednoglasno usvojila set antikoruptivnih zakona

2.4.2014. u 11:12
725
56
Vlada FBiH jednoglasno usvojila set antikoruptivnih zakona
725
Vlada FBiH jednoglasno usvojila set antikoruptivnih zakona
Vlada FBiH
Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici je jednoglasno usvojila set antikoruptivnih zakona, koji su već bili u parlamentarnoj proceduri, ali nisu dobili podršku Parlamenta FBiH. Ovog puta zakoni su dorađeni i ponovo će se naći pred parlamentarcima.
Vlada će uputiti zakon o suzbijanju korupcije i organizovanog kriminala, o oduzimanju nelegalno stečene imovine, o prekršajima, te izmjene i dopune Krivičnog zakona.

SDP-u koji je incijator zakona ranije se zamjeralo da oni ne predstavljaju istinsku podlogu za borbu protiv korupcije. Također, Evropska komisija, Visoko sudsko i tužilačko vijeće te neke druge nevladine organizacije su imale zamjerke na set zakona. Međutim, kako su kazali iz Vlade i SDP-a, ovog puta su zakoni dorađeni, a njima je, navode, zadovoljna i Evropska komisija.

Set nazvan antikoruptivni zakoni jednoglasno je podržan danas na sjenici Vlade, potvrđeno je za Klix.ba, te su ga ministri pohvalili, no hoće li dobiti podršku u Parlamentu ovog puta ostaje da se vidi. Podsjetimo, prošli put protiv Vladinog prijedloga zakona su bili SBB BiH, HDZ BiH i HDZ 1990, pa i SDA čiji su ministri podržali zakone ranije u Vladi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: