Objavljen konkurs
14

Vlada FBiH traži zamjenika direktora FIA-e, jedan od uslova "visoke moralne osobine"

Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je raspisala javni konkurs za izbor i imenovanje zamjenika direktora Finansijsko-informatičke agencije (FIA).

Zamjenika direktora Finansijsko-informatičke agencije (FIA) imenuje Vlada Federacije BiH na prijedlog Federalnog ministarstva finansija i on za svoj rad odgovara Upravnom odboru FIA-e. Kako je navedeno u oglasu, zamjenik direktora bit će imenovan na periodu od četiri godine s mogućnošću ponovnog imenovanja.

Što se tiče uvjeta, pored općih kriterija kandidati moraju zadovoljiti i posebne kriterije poput posjedovanja diplome najmanje visoke stručne spreme (VII) stepen, odnosno visokog obrazovanja prvog ciklusa koje se vrednuje sa 240 ECTS-a ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, završen ekonomski, elektrotehnički fakultet ili fakultet informatike.

U javnom oglasu od kandidata se traži i pet godina radnog iskustva nakon sticanja visoke stručne spreme na finansijskim, informatičkim ili srodnim poslova, da je na tim poslovima stekao visok ugled stručnjaka te visoke moralne osobine za obavljanje povjerene funkcije.

Vlada FBiH navodi i da kandidat ne smije imati privatni finansijski interes u FIA-i te da ne smije biti stariji od 65 godina od dana imenovanja.

Javni konkurs ostaje otvoren 15 dana.