{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH spremna razmatrati zahtjeve vojnih penzionera

F
20.9.2012. u 15:48
1
4
Vlada FBiH spremna razmatrati zahtjeve vojnih penzionera
1
Vlada FBiH spremna razmatrati zahtjeve vojnih penzionera
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Ured premijera FBiH izražava žaljenje zbog činjenice da se organizatori današnjeg protesta vojnih penzionera, nasuprot svom zahtjevu, nisu željeli sastati s predstavnicima Vlade FBiH.
Predstavnici Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH su, kako se navodi u saopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, dostavili Vladi svoje zahtjeve u pisanoj formi, a oni se prvenstveno odnose na poništenje odluke o korekciji isplatnog koeficijenta za 1.172 korisnika od ukupno 22.652 korisnika penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima.

U saopćenju se naglašava i da je prosječna penzija za navedena 1.172 korisnika iznosila 1.094,36 KM, a da nakon korekcije iznosi 908,68 KM.

"Ilustracije radi, redovna penzija koju ostvaruje 379.515 korisnika u prosjeku iznosi 350,68 KM. Bez obzira na navedeno, Vlada FBiH ostaje opredijeljena i otvorena za konstruktivan dijalog sa svim korisnicima budžetskih sredstava i spremna je da zahtjeve ovog i ostalih boračkih udruženja razmatra. Smatramo da se zahtjev spomenutog udruženja treba prezentirati svim ostalim kategorijama boračke populacije te da je to jedini način dijaloga i efikasnog i pravednog rješavanja ovakvih zahtjeva", kaže se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: