{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH se za dva projekta zadužila 57,7 miliona KM

S
19.6.2014. u 14:28
10
12
Vlada FBiH se za dva projekta zadužila 57,7 miliona KM
10
Vlada FBiH se za dva projekta zadužila 57,7 miliona KM
Vlada Federacije BiH (FBiH) prihvatila je zaduženje po dva sporazuma o finansiranju između BiH i Svjetske banke - Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA), ukupne vrijednosti 57,7 miliona KM.
Kredit u iznosu 47,5 miliona dolara namijenjen je finansiranju Projekta hitnog oporavka od poplava u BiH, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Primarni cilj Projekta je nabavka roba hitno potrebnih tokom faze oporavka - logističke i robe za rekonstrukciju za sektor energetike i električne energije, kao i za oporavak poljoprivrede, pri čemu su kao početni prioriteti određeni gorivo i hrana, te poljoprivredne robe.

Sredstva su namijenjena i za rehabilitaciju strateške regionalne javne infrastrukture - transportne veze, distributivna i prenosna infrastruktura, nasipi i druga strateška javna infrastruktura, te rehabilitacija lokalnih vodovoda, puteva i mostova.

Kredit u iznosu 10,2 miliona dolara namijenjen je finansiranju Projekta zaštite od poplava Drine.

Cilj Projekta je osiguravanje veće zaštite od poplava poljoprivrednih i komercijalnih interesa i zajednica na ovom području s obzirom na veliku učestalost poplava i njihovih posljedica, zbog čega je ova investicija od prioritetnog značaja.

Oba kredita su odobrena s rokom otplate od 25 godina, uz petogodišnji grejs period i godišnju kamatnu stopu od 1,25 odsto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: