BiH
144

Vlada FBiH: Rašidbegović razriješen, a Zaimović imenovan za v.d. direktora BH Telecoma

Klix.ba
Vlada Federacije BiH
Vlada Federacije BiH
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je u skladu sa Uredbom o ovlaštenjima organa Federacije BiH u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru BH Telecoma Sarajevo za razrješenje vršilaca dužnosti članova Uprave ovog društva, zbog isteka mandata.

Dužnosti su razriješeni Nedžad Rešidbegović, Hamdo Katica, Bakir Ćelosmanović, Aida Štajnbauer, Elvidin Kovač, Jasminko Akšamija i Dženana Muračević, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Istovremeno, data je saglasnost za imenovanje na period do šest mjeseci Mirsada Zaimovića za v.d. generalnog direktora, Hamde Katice za v.d. izvršnog direktora za razvoj poslovanja, Bakira Ćelosmanovića za v.d. izvršnog direktora za pravne poslove, upravljanje organizacijom i ljudskim resursima, Aide Štajnbauer za v.d. izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove, Elvidina Kovača za v.d. izvršnog direktora za tehnologiju i razvoj servisa, Adnana Huremovića za v.d. izvršnog direktora za investicije i Dženane Muračević za v.d. izvršnog direktora za informacione tehnologije.

Nadzorni odbor BH Telecoma je obavezan da u periodu do šest mjeseci od dana stupanja na snagu ove odluke provede konkursnu proceduru izbora i imenovanja članova Uprave ovog društva.