BiH
10

Vlada FBiH radnicima Konfekcije "Borac" će omogućiti odlazak u penziju

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je usvojila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o rješavanju statusa radnika u privrednim društvima Konfekcija "Borac" d.d. Zenica u stečaju i Konfekcija "Borac" d.d. Banovići.

Nadzorni odbor Konfekcije "Borac" d.d. Travnik je zadužen da, na prijedlog Uprave ovog preduzeća, donese Odluku o izdvajanju dijela sredstava Konfekcije "Borac“ d. d. Travnik koja su uplaćena na račun Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje nakon prodaje Hotela "Lipa" putem Agencije za privatizaciju u FBiH u postupku male privatizacije.

Ova izdvojena sredstva namijenjena su za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za radnike koji su stekli uvjete za odlazak u penziju, a prema spisku ovjerenom od strane Federalnog za voda za penzijsko i invalidsko osiguranje, i to za 14 radnika Tvornice konfekcije "Borac" d.d. Banovići u iznosu od 150.289,86 KM i šest radnika Tvornice konfekcije "Borac" d.d. Zenica - u stečaju u iznosu od 34.402,31 KM.