{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH pravi Fond za obnovu, EPBiH će dati milion KM

19.5.2014. u 15:40
15
30
Vlada FBiH pravi Fond za obnovu, EPBiH će dati milion KM
15
Vlada FBiH pravi Fond za obnovu, EPBiH će dati milion KM
Vlada Federacije BiH priprema hitnu uspostavu Fonda za obnovu i rekonstrukciju nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju.
U toku je priprema dokumentacije te pregovori o količini sredstava koja će biti prebačena i prikupljena u fond. Prema prvim informacijama, još uvijek nije poznato koliko će novca biti na raspolaganju Fondu, ali će biti riječ o milionskim iznosima, obzirom na količinu štete koja je prouzročena.

Nezvanično, Elektroprivreda BiH će urgentno izdvojili milion maraka za taj fond, a očekuje se i pomoć drugih državnih kompanija.

"Jasno je da će biti potreban dugotrajan period obnove od ovakve katastrofe, zbog čega Vlada želi da se ti napori u obnovi intenziviraju i da se koordiniraju na najefikasniji način", kazao nam je izvor.

Vlada će dio sredstava iz budžeta hitno prebaciti u ovaj fond za obnovu, a već je premijer Nermin Nikšić naložio svim ministarstvima i institucijama da naprave maksimalne uštede i izdvoje dio postojećih sredstava za ove svrhe, javlja NAP.

Nikšić je pozvao veliki broj privrednika iz FBiH danas poslijepodne na razgovore o situaciju u sjedište Vlade FBiH, gdje će im biti predstavljen i ovaj projekt.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: