BiH
6

Vlada FBiH: Olakšice za korisnike kredita pogođene poplavama

FENA
Federalna vlada prihvatila je Informaciju o Zaključcima sa 19. sjednice Skupštine Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine i usvojila Zaključke kojima se zadužuje Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, da u saradnji sa Razvojnom bankom FBiH pripremi za Vladu Federacije BiH Prijedlog odluke o otpisu potraživanja po Projektu PIU Farme - mehanizacija i stočarstvo.

Federalno ministarstvo finansija i druga resorna federalna ministarstva su zaduženi da u saradnji sa Razvojnom bankom Federacije BiH, utvrde uslove reprograma komisionih kredita u skladu sa Zaključkom Skupštine Razvojne banke Federacije BiH od 26.6.2014. godine, te omoguće provođenje tako utvrđenih uslova kreditnih linija za korisnike kredita koji su direktno ili indirektno ugroženi elementarnim nepogodama, kao i za ostale korisnike.

Federalni zavod za zapošljavanje je zadužen da, u saradnji sa Razvojnom bankom Federacije BiH, utvrdi uslove reprograma komisionih kredita u skladu sa Zaključkom Skupštine Razvojne banke Federacije BiH od 26.6.2014. godine, te omogući provođenje tako utvrđenih uslova kreditnih linija za korisnike kredita koji su direktno ili indirektno ugroženi elementarnim nepogodama, kao i za ostale korisnike, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.