{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH usvojila Program javnih investicija

F
2.7.2014. u 16:29
6
22
Vlada FBiH usvojila Program javnih investicija
6
Vlada FBiH usvojila Program javnih investicija
Vlada Federacije BiH donijela je, na današnjoj 123. sjednici koja je održana u Sarajevu, Odluku kojom se 11. juli 2014. godine - Dan sjećanja na genocid u Srebrenici proglašava Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Vlade FBiH je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo u skladu s odlukama Ustavnog suda FBiH i Evropskog suda za ljudska prava.

Utvrđen je i Prijedlog zakona o gasu u Federaciji BiH kojim se uređuju strategija, politika i planiranje razvoja gasnog sektora, učesnici u gasnom sektoru, pravila i uslovi za obavljanje energetskih djelatnosti u sektoru prirodnog gasa, razdvajanje djelatnosti i funkcionisanje gasnog sektora, operatori sistema, pristup treće strane sistemu za prirodni gas, tržište gasom i regulisanje tržišta.

Vlada je danas utvrdila koeficijente i osnovice za boračke naknade i dala saglasnosti na prodaju nekretnina "Energoinvesta" u Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji, te saglasnost Agenciji za privatizaciju u FBiH za prodaju imovine iz pasivnog podbilansa privrednih društava Fabrike duhana Sarajevo i "Agrokomerca" u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Federalna vlada usvojila je Program javnih investicija FBiH za period 2015-2017 čiji je osnovni cilj usklađivanje razvojnih projekata u Federaciji BiH s realnim izvorima finansiranja.

Federalna vlada prihvatila je Informaciju o Zaključcima sa 19. sjednice Skupštine Razvojne banke Federacije BiH i usvojila Zaključke kojima se daju olakšice za korisnike kredita sa područja pogođenih poplavama.

- Uz ostale kadrovske odluke, Vlada FBiH je dala više saglasnosti na rješenja federalnog ministra rada i socijalne politike o imenovanju nadzornih i upravnih odbora ustanova socijalne skrbi - saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: