BiH
1

Vlada FBiH odobrila sredstva za zdravstvenu zaštitu uposlenicima Željeznica

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Federacije BiH donijela je Odluku o izmjeni Odluke o reprogramiranju obaveza po Odluci o odobravanju izdvajanja sredstava iz budžeta FBiH za 2010. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

Ovom odlukom omogućeno je privremeno stavljanje na raspolaganje sredstava kojima će uposlenici Javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo kao i njihove porodice moći obnoviti zdravstvenu zaštitu.

Privremeno rješenje omogućit će zdravstvenu zaštitu uposlenih dok se socijalna prava ne riješe dugoročno u skladu s mjesečnim poslovanjem.

Podsjećamo, ovim je održano obećanje o pomoći u ostvarivanju socijalnih prava uposlenih u ovom javnom preduzeću, koje je Upravi i Sindikatima JP ŽFBIH d.o.o. Sarajevo dato na sastanku koji su 30. novembra 2012. u Sarajevu održali federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić i federalni ministar finansija Ante Krajina.

Također, nastavljaju se napori Federalnog ministra prometa i komunikacija da bi što prije bila održana vanredna sjednica Vlade FBiH na čijem bi dnevnom redu bilo donošenje odgovarajućih odluka i propisa koje će omogućiti kontinuitet poslovanja i rješavanja najkrupnijih pitanja samoodrživog rada i funkcioniranja ovog značajnog javnog preduzeća i infrastrukturnog sistema, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.