{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH na današnjoj sjednici i o pretresu Klix.ba

4.2.2015. u 11:45
0
2
Vlada FBiH na današnjoj sjednici i o pretresu Klix.ba
0
Vlada Federacije BiH će na današnjoj 150. sjednici, koja je počela u Mostaru, razmotriti Izvještaj Federalnog ministarstva pravde i Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova o slučaju pretresa i privremenog oduzimanja informatičke i telekomunikacijske opreme u prostorijama InterSofta d.o.o., vlasnika i osnivača informativnog internet portala Klix.ba.
Na dnevnom redu je i Prijedlog uredbe koja propisuje način primjene odgojnih preporuka prema maloljetnim počiniocima krivičnih djela, vrste i uslove za njihovu primjenu, ciljeve koji se njima žele postići, rokove za primjenu i provedbu, te organe koji učestvuju u postupku.

Federalna vlada će razmotriti i Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2014. godinu privrednom društvu RM-LH d.o.o. Zenica.

Na dnevnom redu su i dvije odluke o davanju prethodne saglasnosti na prijedloge rješenja o dodjeli dijela sredstava utvrđenih u Budžetu Federacije BiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije "Izdaci za finansijsku imovinu - ostala domaća pozajmljivanja" (Kreditiranje pod povoljnim uslovima u poplavljenim područjima) privrednim društvima Almy d.o.o. Zenica i Plastex d.o.o. Gračanica.

Federalna vlada će razmotriti i Izvještaj o radu Komisije za verifikaciju računa stare devizne štednje za III i IV kvartal 2014. godine, Treći izvještaj o rezultatima primjene Akcionog plana za provođenje Općeg plana Vlade FBiH u borbi protiv korupcije u 2014. godini, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: