{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH dala saglasnost za razrješenje nadzornih odbora

22.6.2012. u 19:51
3
50
Vlada FBiH dala saglasnost za razrješenje nadzornih odbora
3
Vlada FBiH dala saglasnost za razrješenje nadzornih odbora
Vlada Federacije BiH
Vlada FBiH danas je, kroz više odluka, dala prethodne saglasnosti da se razriješe dužnosti dosadašnji i privremeno imenuju novi nadzorni odbori u JP Elektroprivreda HZ-HB d.d. Mostar , JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, BH Telecom d.d. Sarajevo, HT Mostar d.d. Mostar , JP Hrvatske pošte d.o.o. Mostar i JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo.
Odlukom je prethodna saglasnost data i Nadzornom odboru JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo da se Erdal Yavuz, Serhat Kaya i Mustafa Aydin razriješe dužnosti članova Uprave ove kompanije, te da se na ova mjesta imenuju Altan Buyukyilmaz, Mehmet Fatih Guclu i Ali Riza Mortas.

Zukan Helez predložen je za imenovanje na poziciju jednog člana Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine, ispred Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Rješenje o prijedlogu za imenovanje biće upućeno Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, radi provođenja dalje procedure.

Danas je formirana Radna grupa za pripremu izmjene propisa sa ciljem poboljšanja statusa sportskih kolektiva. Radna grupa u sastavu Omer Sokolović, Adnan Džindo i Jasenko Muharemagić ima zadatak da pripremi prijedlog za izmjenu relevantnih, a naročito propisa iz oblasti penzijsko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja, s ciljem poboljšanja statusa sportskih kolektiva (sportskih saveza i klubova).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: