|

Vitez: Formirati udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH

Vitez: Formirati udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH
36
Klix.ba
22.12.2013. u 22:16
0
komentara
36

dijeljenja
Vitez: Formirati udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH Detalj sa sastanka u Vitezu
Na inicijativu Udruženja dijaliziranih i transplantiranih Srednjobosanskog kantona danas je u Vitezu održan radni sastanak na temu formiranja Federalnog Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika.
Sastanku su se odazvala udruženja iz Unsko-Sanskog kantona, Livanjskog kantona, Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog, Zeničko-dobojskog te Udruženje SBK kao domaćin.

Svoj dolazak su najavili i predstavnici Tuzlanskog kantona, ali su opravdano izostali. Na sastanku je izabrana radna grupa koja će u narednih 30-40 dana pripremiti sve što je potrebno kako bi se što prije održala Osnivačka skupština i izabrala tijela upravljanja Udruženjem.

Na istom sastanku su dogovorene i smjernice djelovanja Federalnog udruženja koje se odnose na poboljšanje uvjeta bolesnicima koji su na hemodijalizi (u BiH više od 3.000), te rad na podizanju svijesti kod građana o važnosti darivanja organa poslije smrti u svrhu liječenja ljudi, jer je transplantacija najbolji način liječenja kod zatajenja organa a BiH je u vezi sa transplantacijama organa među posljednjim u Evropi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.