{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Visoko: Njemačka donacija za gradnju dječijeg centra

Z
23.8.2011. u 18:06
0
8
Visoko: Njemačka donacija za gradnju dječijeg centra
0
Visoko: Njemačka donacija za gradnju dječijeg centra
Potpisivanje protokola (Foto: ZEDA)
Načelnik općine Visoko Munib Alibegović, resorni ministar u Vladi ZDK Mirko Trifunović, i Goran Bulajić, predsjednik Upravnog odbora NVO "Humanost", potpisali su ugovor vrijedan milion i 560 hiljada KM, za zajedničku realizaciju projekta "Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama" u Visokom.
Centar će okupljati djecu i mlade ljude, koji ne mogu pohađati redovnu školu sa područja općina Kakanj, Olovo, Vareš, Breza i Visoko, a njegova gradnja trebala bi biti dovršena u septembru naredne godine.

Korisnicima školskog uzrasta Centar će pružati usluge individualnog terapijskog i grupnog odgojno-obrazovnog rada, dok će odraslim osobama omogućiti doedukaciju, rehabilitaciju i osposobljavanje za rad. Najveći dio sredstva obezbjedilo je Ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Vlade SR Njemačke, a ostatak Vlada ZDK, Općina Visoko i udruženje Humanost Zenica.

Između općina koje sudjeluju u projektu i Vlade ZDK takođe je potpisan protokol koji će omogućiti da ovo bude ubuduće samoodrživ projekat. Nakon završetka pilotne faze u trajanju od dvije godine lokalne strukture trebale u potpunosti preuzeti finansiranje rada Centra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: