{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Visokom se gradi centar za djecu s posebnim potrebama

S
22.8.2011. u 14:46
0
2
U Visokom se gradi centar za djecu s posebnim potrebama
0
U Visokom se gradi centar za djecu s posebnim potrebama
Općina Visoko u saradnji sa Vladom ZDK i Udruženjem "Humanost" Zenica kreće sa realizacijom projekta "Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama" u Visokom.
Centar, čija gradnja bi trebala biti dovršena u septembru naredne godine, okupljat će djecu i mlade ljude koji ne mogu pohađati redovnu školu, sa područja općina Kakanj, Olovo, Vareš, Breza i Visoko.

Zajednički ugovor o realizaciji projekta, sutra 23.augusta, potpisati će načelnik Munib Alibegović, Mirko Trifunović, resorni ministar u Vladi ZDK, i Goran Bulajić, predsjednik Upravnog odbora NVO "Humanost", a ceremoniji potpisivanja prisustvovati će i ambasadorica SR Njemačke Ulrike Maria Knotz.

U protokolu o gradnji Centra, koji se takođe potpisati izemeđu Vlade ZDK i općina koje učestvuju u projektu, planirano je da ovo bude ubuduće samoodrživ projekat. Tokom pilotne faze implementacije projekta, od septembra 2012. do septembra 2014.godine, kanton i općine finansirati će 60 posto potreba rada Centra, dok bi preostalih 40 posto finansirali strani donatori. Ovog puta to su njemačka humanitarna organizacija "Terra Tech" iz Marburga kao administrativni i "Lebenshilfe Plauen GmbH", kao stručni partner.

Nakon završetka pilotne faze, lokalne strukture trebale u potpunosti preuzeti finansiranje rada Centra, kao što je to bio slučaj i sa "Dnevnim centrom za djecu sa posebnim potrebama" u Maglaju i "Centrom za rani podsticaj razvoja i ranu intervenciju za djecu sa posebnim potrebama" u Zenici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: