BiH
0

Više od 3.000 ljudi okupilo se na Fitnes danu u Tuzli

FENA
Više od 3.000 učesnika okupilo se danas u tuzlanskoj dvorani Mejdan na drugom po redu događaju "Pokret za radost - Fitnes dan".

Događaj je realizovan u okviru saradnje Coca-Cole HBC B-H, Grada Tuzle, Radničkog sportskog društva "Sloboda" i brojnih drugih partnera, a svojim dolaskom ga je podržao i osvajač broznane medalje na Svjetskom prvenstvu u atletici Amel Tuka.

Pokret za radost-fitnes dana promoviše kretanje i rekreaciju osoba slabe životne dobi i fizičke spremnosti.

Adnan Topić, direktor Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, izrazio je zadovoljstvo što je i ove godine dio tima koji je potaknuo građane Tuzle na kretanje.

Ocijenio je da je današnja aktivnost dokaz kvalitetne i dugoročne saradnje između javnog i privatnog sektora koja je najbitnija za realizaciju uspješnih društveno odgovornih projekata kao što je Pokret za radost.

Topiću je kao predstavniku tvrtke uručeno priznanje Grada Tuzle i RSD "Sloboda" za promociju značaja redovne fizičke aktivnosti i aktivnog životnog stila u zajednici.

U okviru četverosatnog progama, učesnicima su, osim raznih programa vježbanja usklađenih njihovim potrebama, na raspolaganju bili stručni timovi za mjerenje indeksa tjelesne mase i fizičke kondicije, predavanja Antidoping agencije BiH i Crvenog križa Grada Tuzla, prezentacije klubova RSD "Sloboda" te edukativne igre partnera projekta Ekopak kojim su na zabavan način ukazali na značaj savjesnog i odgovornog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša, te mnogi drugi sportsko-edukativni sadržaji.