sport
0

Coca-Cola generalni pokrovitelj Sarajevo polumaratona

Klix.ba
Devetogodišnju saradnju Coca-Cole HBC B-H Sarajevo i Sarajevo polumaratona ove godine obilježava generalno pokroviteljstvo trke čime ovaj najmasovniji sportsko-rekreativni događaj u gradu dobija ime Sarajevo Coca-Cola polumaraton.

"Coca-Colina strateška usmjerenost prema projektima podsticanja aktivnih životnih stilova povezala nas je sa jednim od najznačajnijih sportsko rekreativnih događaja u BiH od njegovog samog početka. Ponosni smo na činjenicu da ovaj važan događaj ove godine nosi naziv Sarajevo Coca-Cola polumaraton“, izjavila je Alma Šahbaz, rukovoditeljica odnosa s javnošću Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, nakon potpisivanja ugovora o saradnji.

Sarajevski polumaraton, iz godine u godinu, okuplja sve veći broj učesnika zainteresovanih za kretanje i aktivne životne stilove, kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz drugih zemalja. Ove godine se očekuje učešće više od 1500 učesnika.

"Veoma sam sretan što imamo ovako kvalitetnog generalnog pokrovitelja za ovogodišnji polumaraton koji će oboriti sve dosadašnje rekorde u BiH, kako po pitanju broja učesnika, tako i po pitanju zastupljenih zemalja", izjavio je Erol Mujanović, izvršni direktor Udruženja Maraton.

Prijave za Sarajevo Coca-Cola polumaraton su otvorene na sarajevomarathon.ba, a dodatni motiv za učešće je prikupljanje sredstava za projekte koje realizuje udruženje Kult. Sredstva su namijenjena poboljšanju kvaliteta obrazovanja i života mladih u BiH.

Coca-Cola podržava projekte aktivnih životnih stilova pod platformom projekta Pokret za radost, čija je namjera ukazati na značaj redovnog kretanja za zdravlje te podsticanje građana na vježbanje i boravak na otvorenom. Osim Sarajevo Coca-Cola polumaratona, Coca-Cola je, unutar aktivnosti projekta Pokret za radost, ove godine podržala i biciklističku vožnju Giro di Sarajevo te Pokret za radost – Fitnes dan Tuzla.