{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo Coca-Cola polumaraton: Utrka kroz najljepše dijelove grada

1.9.2015. u 09:26
74
9
Sarajevo Coca-Cola polumaraton: Utrka kroz najljepše dijelove grada
74
Nevladina organizacija "Marathon" Sarajevo će i ove godine organizovati najmasovniju sportsku manifestaciju međunarodnog karaktera u BiH: deveti Sarajevo Coca-Cola polumaraton i Novo Nordisk Fun Run trku odnosno šetnju od 4 km.
Polumaraton (21,1 km), koji će proći kroz najljepše dijelove grada Sarajeva, će se održati 20. septembra 2015. sa početkom u 9 sati ispred BBI centra. Uz kratku i zabavnu trku ili šetnju građana od 4 km, Novo Nordisk Fun Run, koja će startati u isto vrijeme kada i polumaraton, očekuje se ukupno 1.600 učesnika iz 30 zemalja.

Ovaj sportski projekat je organizovan povodom "Međunarodnog dana bez automobila", i tako doprinosi jačanju ekološke svijesti. Važan element tokom ove manifestacije će biti i borba sportom protiv dijabetesa kao i promocija zdravog i aktivnog života naših sugrađana jer organizatori žele doprinijeti građenju zdravijeg i modernijeg okruženja.

U tu svrhu posebno je korisna kratka i zabavna rekreativna trka/šetnja Novo Nordisk Fun Run 4km koja je dostupna i otvorena za sve uzraste i generacije.

Sportske manifestacije poput ove su višedecenijska praksa u svim modernim zemljama, te okupljaju i do 50.000 trkača, odnosno oko 100.000 posjetilaca, za samo jedan vikend, što čini ovakve projekte iznimno efikasnim sredstvom za poboljšanje imidža i ekonomskog razvoja.

Zahvaljujući ovom projektu Sarajevo će zabilježiti preko 1.000 noćenja tokom polumaratonskog vikenda. Poseban hit u ovoj godini će biti polaznici iz škole trčanja „Klix“ Sarajevo kojih će preko 50 startovati na polumaratonu što je apsolutni rekord do sada.

Cijeli projekat je i humanitarnog karaktera jer će ostvareni prihod biti doniran udruženju Kult kako bi se finansirala dva projekta mladih (Centar za razonodu „Spajalica“ i Škola prijateljstva). Svi koji žele da pomognu ovu akciju će moći kupiti vaučere određene vrijednosti na upisnom mjestu i dobiti će tom prilikom i poseban poklon. Biće kao i do sada i drugih humanitarnih akcija i korisnika za koja će se sredstva prikupljati, kao i prethodnih godina.

Polumaraton će proći kroz slijedeće dijelove grada gdje će saobraćaj biti parcijalno obustavljen u Nedelju 20. septembra od 8 sati do 12 sati: BBI Centar– Alipašina ulica– Stadion Koševo i Jezero– Marijin Dvor- Vilsonovo Šetalište– Obala Kulina bana– Aleja ambasadora (Bentbaša)– Sebilj– Vječna Vatra– BBI Centar.

Broj za učešće se može podići u BBI centru na trećem spratu, 18. i 19. septembra od 12:00 do 20:00 sati.

Po uzoru na najbolje svjetske prakse, svi koji završe polumaraton će dobiti posebno dizajniranu finišersku medalju i osvježavajući paket a prilikom preuzimanja broja i specijalnu dri fit ekskluzivnu poklon majicu. Predviđeni su i pokloni za finišere Novo Nordisk Fun Run trke/šetnje kao i poklon majica prilikom preuzimanja broja.

Cijena startnine za polumaraton je najniža u Evropi za jedan glavni grad i iznosi 20 Eur ili 40 BAM.

Cijena startnine za "Fun Run" iznosi 2.5 Eur ili 5 KM. Više informacija možete pronaći na oficijelnoj web stranici: www.sarajevomarathon.ba.

Generalni sponzor polumaratona je Coca Cola Hellenic BiH, a Novo Nordisk je generalni sponzor Fun Run trke.

Značajnu podršku cijelom projektu pružaju: Coca Cola Hellenic BiH, Novo Nordisk, Bosnalijek, Royal Sport jelly, New Event, Orthomol sport, Kakanj Cement, Privredna Banka Sarajevo, Nestle, Ecoton, Posao.ba, Vlada kantona Sarajevo, Federalno Ministarstvo kulture i sporta, općine Centar i Novo Sarajevo, Sarajevo City Centar, BBI centar, Renault, Courtyard Marriott, Residence Inn Marriott, Hostel Massimo, Iso sport, Vindija, Garmin, Nestle, Securitas, Ekopak, Laško pivo, Rahatlook, Ramis, Bio Save, Poliklinika Al Tawil, DH Grad Sarajevo, Agency, Guma Pro, Kult, GBT i Ambasada Kraljevine Velike Britanije.
Posebnu podršku pružili su portal Klix.ba i Antena radio kao medijski pokrovitelji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: