sport
129

Ove godine trče svi: U nedjelju start Devetog Coca-Cola Sarajevo polumaratona

Klix.ba
Deveti Coca-Cola Sarajevo polumaraton i Novo Nordisk Fun Run utrka/šetnja za građane dužine četiri kilometra, održat će se 20. septembra 2015. godine sa početkom u 9 sati ispred BBI Centra.

Za utrku koju tradicionalno organizuje Udruženje Marathon Sarajevo, registrovano je rekordnih 1.460 takmičara i takmičarki iz 32 zemlje, među kojima će biti i polaznici i polaznice škole trčanja Klix, kao i školarci iz Tuzle, Zenice, Bijeljine, Dubrovnika, Zagreba, Beograda i drugih gradova regije. Start utrke zvanično će označiti ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson.

Kao i prethodnih godina utrka će se odvijati ulicama: Maršala Tita, Alipašina, Patriotske lige do Pionirske doline, te u pravcu Marijin Dvora, Vrbanje, Vilsonovog šetalište pored hotela Bristol, te ulicama Hiseta, Obala Kulina bana, Bentbaša, Aleja ambasadora, do mosta Kozja ćuprija i konačno ulicama Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita do BBI centra gdje je cilj.

U toku utrke će na snazi biti poseban režim saobraćaja, a svi građani se mole da kao publika izađu i podrže učesnike i uživaju u zabavnom programu u zoni starta i cilja.

"Poslije uzbudljivog sportskog ljeta evo još jedne lijepe sportske prilike za stotine rekreativaca širom regiona i širom Bosne i Hercegovine da učestvuju na sarajevskom polumaratonu. Siguran sam da će svi uživati u ovom lijepom i prijateljskom gradu. Čestitam prije svega organizatorima za istrajnost i viziju i jer su poklonili Bosni i Hercegovini ovakav događaj", istakao je ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson te pozvao sve građane da se pridruže najmasovnijem sportskom projektu u našoj zemlji.

Organizaciju 9. Coca-Cola Sarajevo polumaratona i Novo Nordisk Fun Run podržavaju: Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Konzum, Novo Nordisk, Bosnalijek, Nestle, Orthomol sport, Guma M, Kakanj Cement, New Event, Ecoton, BBI Centar, Općina Centar Sarajevo, Residence Inn Marriott, Courtyard Marriott, Vlada Kantona Sarajevo, Bio Save, Posao.ba, Hostel Massimo, Garmin, Sarajevo City Centar, Ambasada Kraljevine Velike Britanije, Poliklinika Al Tawil, Rahatlook, GBT, Grad Sarajevo, Zlatar Sofić, Ramis, D&H Agency, Ekopak, Laško pivo, Kult, kao i medijski pokrovitelji Klix.ba, Antena radio, Akta.ba, Trcanje.rs i Trcanje.hr.