BiH
181

U Centru "Safet Zajko" i fitnes na otvorenom

Klix.ba
Postavljanjem vanjskog fitnesa u parku Sportsko-rekreativnog centra "Safet Zajko" u Halilovićima, Općina Novi Grad Sarajevo promovira zdrav način života.

Želja nam je podstaći stanovnike naše lokalne zajednice na fizičku aktivnost sa ciljem prevencije raznih bolesti, a prije svega problema prekomjerne težine, saopćeno je.

Ideja je bila oplemeniti rekreacijsku zonu i uz izgrađene staze za šetnju, dječija igrališta, atletsku stazu, terene za fudbal i košarku, ponuditi i fitnes na otvorenom.

Postavljeno je šest sprava za odrasle, odnosno sjedalice za odgurivanje, polužna stolica - odgurivanje za dvije osobe, njihalica platforma, veslarica, pokretno sjedalo - jahač, te paralelne prečke na stupcu.

Sprave su posebno dizajnirane, imaju funkcionalan i privlačan izgled, a najvažnije je da način na koji su proizvedene garantira korisnicima sigurnost prilikom upotrebe. Otporne su i na vandalizam, a svaka sprava sadrži tablu sa uputstvom za upotrebu, upozorenje, te opis funkcija koje tijelo izvršava prilikom provođenja vježbi.