{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Centru "Safet Zajko" i fitnes na otvorenom

19.9.2015. u 15:23
181
31
U Centru "Safet Zajko" i fitnes na otvorenom
181
Postavljanjem vanjskog fitnesa u parku Sportsko-rekreativnog centra "Safet Zajko" u Halilovićima, Općina Novi Grad Sarajevo promovira zdrav način života.
Želja nam je podstaći stanovnike naše lokalne zajednice na fizičku aktivnost sa ciljem prevencije raznih bolesti, a prije svega problema prekomjerne težine, saopćeno je.

Ideja je bila oplemeniti rekreacijsku zonu i uz izgrađene staze za šetnju, dječija igrališta, atletsku stazu, terene za fudbal i košarku, ponuditi i fitnes na otvorenom.

Postavljeno je šest sprava za odrasle, odnosno sjedalice za odgurivanje, polužna stolica - odgurivanje za dvije osobe, njihalica platforma, veslarica, pokretno sjedalo - jahač, te paralelne prečke na stupcu.

Sprave su posebno dizajnirane, imaju funkcionalan i privlačan izgled, a najvažnije je da način na koji su proizvedene garantira korisnicima sigurnost prilikom upotrebe. Otporne su i na vandalizam, a svaka sprava sadrži tablu sa uputstvom za upotrebu, upozorenje, te opis funkcija koje tijelo izvršava prilikom provođenja vježbi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: