{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Centru "Safet Zajko" i fitnes na otvorenom

19.9.2015. u 15:23
181
31
U Centru "Safet Zajko" i fitnes na otvorenom
181
Postavljanjem vanjskog fitnesa u parku Sportsko-rekreativnog centra "Safet Zajko" u Halilovićima, Općina Novi Grad Sarajevo promovira zdrav način života.
Želja nam je podstaći stanovnike naše lokalne zajednice na fizičku aktivnost sa ciljem prevencije raznih bolesti, a prije svega problema prekomjerne težine, saopćeno je.

Ideja je bila oplemeniti rekreacijsku zonu i uz izgrađene staze za šetnju, dječija igrališta, atletsku stazu, terene za fudbal i košarku, ponuditi i fitnes na otvorenom.

Postavljeno je šest sprava za odrasle, odnosno sjedalice za odgurivanje, polužna stolica - odgurivanje za dvije osobe, njihalica platforma, veslarica, pokretno sjedalo - jahač, te paralelne prečke na stupcu.

Sprave su posebno dizajnirane, imaju funkcionalan i privlačan izgled, a najvažnije je da način na koji su proizvedene garantira korisnicima sigurnost prilikom upotrebe. Otporne su i na vandalizam, a svaka sprava sadrži tablu sa uputstvom za upotrebu, upozorenje, te opis funkcija koje tijelo izvršava prilikom provođenja vježbi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: