Promocija biciklizma
101

FOTO+VIDEO / Više od 1.500 biciklista na utrci "Giro di Sarajevo"

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ulice Sarajeva danas su bile preplavljene rekreativcima i profesionalnim biciklistima koji su od Dobrinje pa kroz cijeli grad i nazad do Vilsonovog šetališta vozili rekreativnu utrku koja je prvenstveno imala za cilj pokazati koliko je ljubitelja biciklizma u našem glavnom gradu.

Biciklisti su startali u 17 sati ispred Osnovne škole "Skender Kulenović" na Dobrinji, vozili glavnom sarajevskom ulicom do Vijećnice nakon čega su se vratili u Vilsonovo šetalište gdje su tri najsretnija učesnika dobili vrijedne nagrade - bicikle i kacige.

Treba napomenuti da je ovo bila najmnogobrojnija utrka do sada na kojoj je učestvovalo više od 1.500 biciklista različite starosne dobi.

Sve je prošlo u najboljem redu a, kako su nam kazali organizatori, nisu očekivali ovoliko učesnika. Ipak, drago im je što je sve prošlo u najboljem redu i bez ikakvih problema.

Da organizatori nisu očekivali ovoliki broj učesnika pokazuje podatak da nije bilo dovoljno oštampanih startnih brojeva, pa su se brojevi morali pisati ručno na kartonima.

Ideju održavanja "Gira" i ove godine podržao je Grad Sarajevo, koji je bio i pokrovitelj utrke, dok je medijski internet pokrovitelj bio portal Klix.ba.

Pogledajte i GPS rutu kuda se vozio Giro di Sarajevo 2012