BiH
0

Više od 1.400 potrošača bez električne energije

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na području opština Bosanski Novi i Krupa na Uni drugi dan bez električne energije je više od 1.400 potrošača.

Iako su ekipe Elektrodistribucije jučer cijeli dan bile na terenu, na seoskom području je ostalo još dosta kvarova.

Na 20 kilovoltnom dalekovodu Blatna na području Vojskove, Matavaza, Rašća i Buševića bez napona je 11 trafo-stanica, a bez struje oko 600 potrošača.

U dijelu od Rujiške do Budimlić Japre bez napona je sedam trafo-stanica, odnosno 150 potrošača, a u pravcu prema Hašanima 12 trafo-stanica, odnosno 170 potrošača.

Na 10 kilovoltnom dalekovodu Svodna bez napona je pravac Vitasovci - Trgovište, odnosno 14 trafostanica i 500 potrošača.

Na dobrljinskom dalekovodu kvar nije otklonjen u Pruscima na četiri trafo-stanice za 40 potrošača.

Osim toga, prijavljeno je i dosta kvarova na niskonaposnkoj mreži.

Rukovodilac Elektrodistribucije Bosanski Novi Vanja Bajić rekla je da je najviše kvarova na stubovima i žicama pričinilo drveće i granje koje se savijalo pod težinom snijega.

"Sve ekipe su od ranih jutarnjih časova na terenu i radiće cijeli dan kako bi bili otklonjeni kvarovi", naveo je Bajić.

Svi magistralni, regionalni i lokalni kategorisani putevi su očišćeni, ali se zbog ugaženog snijega i leda na kolovozima saobraćaj odvija usporeno.

Iz Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine opštine Bosanski Novi pozvali su mještane koji su se prijavili za čišćenje nekategorisanih puteva, da od ponedjeljka, 21. januara, podnesu zahtjev i preuzmu gorivo.