Zbog nevremena
0

Bez električne energije 4.450 potrošača u Bosanskom Novom i Krupi na Uni

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Tokom noći bez električne energije ostalo je 4.450 potrošača na području opština Bosanski Novi i Krupa na Uni zbog kvarova na elektromreži koje su prouzrokovali snijeg i obilna kiša.

Sinoć od 22.00 sata bez električne energije je 2.650 potrošača sa podgmrčkog područja opštine Bosanski Novi i opštine Krupa na Uni. Bez električne energije od sinoć je i dalekovod Dobrljin, gdje je bez struje ostalo 1.800 potrošača.

Rukovodilac "Elektrodistribucije" u Novom Gradu Vanja Bajić rekao je da su ekipe tokom noći interventno radile na dalekovodu Dobrljin, ali nisu uspjeli otkloniti kvar.

"U podgrmečkom dijelu kvar je na magistralnom dalekovodu Bosanski Novi - Rudice i radi se na sanaciji", rekao je Bajić.

Prema njegovim riječima, radit će se i na otklanjanju kvarova na niskonaponskoj mreži, jer tek nakon puštanja pod napon dalekovoda bit će poznato koliko ima kvarova na niskonaponskom mreži.

Na magistralnim i regionalnim putevima saobraćaj se odvija usporeno zbog vlažnih kolovoza.

Ekipe preduzeća "Prijedorputevi" očistile su magistralne i regionalne putne pravce, ali se na kolovozima zadržala voda od otopljenog snijega.

Direktor Komunalnog preduzeća "Komus" Duško Gojić rekao je da mokar snijeg otežava čišćenja.

"Sva četiri vozila i ekipe našeg preduzeća od jutros su raspoređeni na terenu u čišćenju kategorisanih puteva, a na gradskom području radnici će biti angažovani za ručno čišćenje ulica i trotoara", rekao je Gojić.

Autobuski saobraćaj na međugradskim linijama odvija se bez većih zakašnjenja.

Zbog zimskog raspusta redukovan je autobuski saobraćaj na lokalnim linijama, a jutros zbog snijega ne saobraćaju autobusi na relaciji za Žuljevicu, Tablu i Johovicu.

Visina snježnog pokrivača u Bosanskom Novom je 10 centimetara, a snijega ima više na višim predjelima.