Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Krenulo Bosansko proljeće..
Pa sta cete od 10% ode vam struja gore za najmanje 50%
Bravo , naši prestavnici u Sarajevu su prodane duše predsjednici udruženja penzionera i Federalnog i Opštinski kupe ih ovi iz vlade , dođite u Sarajevo da Vam se pridružimo jer se više od penzije nemože ni nenormalno živjeti.
Vidiš li ovo Sultane i Sultanijo do ćega ste narod doveli...
Zato treba izglasati zakon po kojem ce ukupna svota za povecanje penzija biti ravnomjerno raspoređena na sve penzionere, pa ce i onaj sa minimalnom dobiti uvecanje npr 80km, kao i onaj sa max. penzijom. U startu, kod određivanja penzija je svako dobio prema uplatama u fond penzijskog..a ove pare su od uplata buducih penzica. Jasno kao dan, samo to ne odgovara ovima sa velikim penzijama..jer ko ima, daj mu jos. Nema Muju crkne krava, sta me briga!
Podrsks ZD kantonu penzinerima sta cekaju Sarajlije treba se sve sve dici ka traze drzavnu uhljebi
Kada su već odlučili izaći na ulice i protestovati , onda ne tražiti mizernih 10% , to je na minimalnu penziju 40 tak KM , a za toliko će poskupiti struja i još svašta. Tražiti minimum 25%.
nemojte molim vas poskupit ce struju jos za jedno 30%
Uvijek sam smatrao da su stariji mudriji pametniji al evo trebalo im je 20 , 30 godina da skontaju da ih ovi na vlasti bebu u mozak
Budale dace vam 10% a sve poskupiti 20% do 100%
a ok kojh para da se to plati?! Trenutna Generacija 65+ je najrazmazenija i najsebicnija generacija u posljednjih 200 godina! Za povecanje penzije ce izaci na ulice a zbog korupcije, kriminala i ostalih stetnih pojava sto im unucad treja preko granice, jok! DA Bog Da bankrotirao Penzioni Fond sto prije! I nemojte molim vas sad: "oni su to sve zaradili"- e pa nisu!! 1/2
Nema te matematike koja opravdava da u fond uplacujes 40 god 20% od bruto plate i da na kraju primas penziju 80% od zadnje neto plate narednih 20 i vise godina - to je samo isplativo ako je penzionera 1 na najmanje 3-4 radnika, sve mimo toga je parazit! 2/2
Nema Fadil para za vas, dao je smrad za PR 800000 KM, jao kako nas covjek j... u mozak. Treba samo ici na proteste, svaka cast penzionerima, dignite glas, dignite glave, vi ste stvaraki ovu zenlju da bi sada ološ pljackao i vladao.
I penzioneri se trebaju rijesiti vlastitih predstavnika udruzenja koji ne rade nista osim sto su djecu ugurali po ranzim drzavnim agencijama i salterima.
Glavna adresa za povećanje penzija je Vlada F BIH, Novalič radi samo kada mu se uzdrma stolica. Ako se ne organizuju protesti u Sarajevu, od povećanja penzija nema ništa. Rukovodstvo Saveza penzionera u Sarajevu šuruje sa Novalićom, tobože prijete protestima a sve rade da do njih ne dođe.
jadno je to kada im drzava ne moze povećati penzije i za tih 10% sto je nekih 40KM za najniže penzije.
Znači dobro im je čim ih ovoliko ima na protestima
Ave neki penzioneri..sa uvezanim radnim stazom 🤣 znam ja nas, yebbo ti nas..sto bi reci srecko
Godinu tamo, godinu vamo..sa presjecima od 10 godina..ostalo uvezes..i eto ga 40 godina staza 😁