BiH
5

Vilić: Opasnost nije prošla, sigurnosne mjere ostaju na snazi do daljnjeg

Piše: Er. M.
Mirsad Vilić direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH kazao je za Klix.ba da će i dalje ostati pojačano prisustvo policijskih službenika, odnosno da će sigurnosne mjere ostati na snazi do daljnjeg.

"Mjere će potrajati jer nikada se ne zna šta jedna reakcija može izazvati. Mjere ostaju na snazi i prisustvo Direkcije sa jedinicom za specijalnu podršku i jedinicom za intervencije ostat će vidljivo“, kazao je Vilić.

On je rekao da se u petak znalo da će na jedan od objekata biti izvršen napad te da to može biti i policijska stanica, ali da detaljnije informacija o potencijalnom napadu nisu bile poznate.

"Nemamo više informacija sem toga da se znalo da će se nešto desiti, a gdje i kada, to nismo znali. Danas imamo sastanak sa federalnim ministrom na kojem će biti prisutni predstavnici policijskih agencija tako da ćemo nakon sastanka imati detaljnije informacija. Informisao sam federalnog ministra da će naše prisustvo biti pojačano ispred objekata državnih institucija“, rekao je Vilić.

U povodu sutrašnje posjete Ivice Dačića, ministra vanjskih poslova Republike Srbije, Drvaru, Vilić je kazao da su napravljeni detaljni planovi i da će se policijske službe maksimalno potruditi da osiguraju skup i ličnosti koje budu na skupu.

Kako portal Klix.ba nezvanično saznaje, specijalne jedinice biti će pojačano raspoređene ispred ambasada Italije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, odnosno ispred diplomatsko-konzularnih predstavništava zemalja koje prednjače u borbi protiv međunarodnog terorizma.