Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
www.domacejeskupoifuseraj.com
Dakle, Zakon o platama drzavnih sluzbenika, koji je i dalje na snazi, prekrsen je podzakonskim aktom NIkole Spirica 2009. godine i tada su plate zamrznute. To krsenje zakona i dalje traje. Ukoliko bi bio ispostovan navedeni zakon, to bi znacilo da, umjesto sadasnjih 499 KM, osnovica za obracun plata drzavnih i policijskih sluzbenika treba da bude oko 680 KM. Dakle, plate su im od 2009. godine do danas vec smanjene za vise od 25%. Dakle, neka Spiric, Dodik i Lagumdzija negdje drugo potraze pare - naprimjer promjenom clana 9 Ustava BiH (clan 2) i izjednacavanjem a ne linearnim smanjenjem plata svim parlamentarcima BiH. Neka Spiric i Lagumdzija objave kolike su plate njihovih savjetnika, sefova kabineta i sl. Neka objave i to da BiH godisnje placa 33 miliona KM za iznajmljivanje prostora za smjestaj drzavnih institucija dok vojna imovina zjapi neiskoristena. Ministri koji vide rjesenje u krsenju vazecih zakona i Ustava za bilo kakvo rjesenje treba da daju ostavke. Odmah.
http://www.kupujmodomace.ba/ http://www.kupujmodomace.ba/ http://www.kupujmodomace.ba/ http://www.kupujmodomace.ba/ http://www.kupujmodomace.ba/
Gospodo iz federacije šta je sa vama pa tako mrzite državno sudstvo,policiju,vojsku? Hajde malo se trgnite iz vaše učmalosti pa nemoj da ste tako zli u vašim komentaruma. Ja sam povratnik u rs i od kad je u moje mjesto došla vojska i povremeno sipa nama povratnicima je puno lakše i sigurnije kada dolazimo u džamije sa našim vojnicima niko nas ne provocira a i džamiju nam ne gađaju kamenjem. To je pravi razlog što hoće da smanje plate da ljudi budu jednostavno prinuđeni da idu .
TREBA IM 20 POSTO SKINUT ,AKO NEČE ONI DA RADE EVO JA ČU.