{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijećnica sutra neće biti otvorena za građane Sarajeva i turiste

13.5.2014. u 17:59
37
54
Vijećnica sutra neće biti otvorena za građane Sarajeva i turiste
37
Vijećnica sutra neće biti otvorena za građane Sarajeva i turiste
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Za sutra najavljeno otvorenje Vijećnice za građane i posjetitelje grada se odgađa do daljnjeg, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.
Grad Sarajevo je pokušao iskoristiti zakonsku mogućnost da preuzme odgovornost za dio objekta u kojem su u potpunosti radovi završeni (aula), s ciljem da u taj dio Vijećnice građani mogu ući kako bi uživali u obnovljenom ambijentu ovog simbola grada.

"Grad Sarajevo je namjeravao da osigura kompletnu organizaciju posjeta, kontrolu boravka i kretanje, kao i zaštitu ljudi i imovine u prostoru aule Vijećnice, u zakazano vrijeme posjete. Uvažavajući činjenicu da je Delegacija EU u BiH investitor četvrte završne faze obnove sarajevske Vijećnice, zvaničnici Grada Sarajeva su pokušali s njenim predstavnicima postići saglasnost. Nažalost, predstavnici Delegacije EU u BiH nisu bili spremni u ovom trenutku dati potrebnu saglasnost", stoji u saopćenju.

Zaključak sa sastanka je da će predstavnici Grada Sarajeva i Delegacije EU u BiH rješenje ovog pitanja intenzivirati, kako bi građani i turisti što prije mogli posjetiti Vijećnicu, jer je njima i namijenjena.

"Ne sumnjamo da će se to ubrzo i desiti, s obzirom na saradnju i razumijevanje Delegacije EU u BiH u procesu pripreme i realizacije ceremonije simboličnog otvorenja Vijećnice, 09. maja 2014", zaključuju iz Gradske uprave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: