{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijećnica sutra neće biti otvorena za građane Sarajeva i turiste

13.5.2014. u 17:59
37
54
Vijećnica sutra neće biti otvorena za građane Sarajeva i turiste
37
Vijećnica sutra neće biti otvorena za građane Sarajeva i turiste
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Za sutra najavljeno otvorenje Vijećnice za građane i posjetitelje grada se odgađa do daljnjeg, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.
Grad Sarajevo je pokušao iskoristiti zakonsku mogućnost da preuzme odgovornost za dio objekta u kojem su u potpunosti radovi završeni (aula), s ciljem da u taj dio Vijećnice građani mogu ući kako bi uživali u obnovljenom ambijentu ovog simbola grada.

"Grad Sarajevo je namjeravao da osigura kompletnu organizaciju posjeta, kontrolu boravka i kretanje, kao i zaštitu ljudi i imovine u prostoru aule Vijećnice, u zakazano vrijeme posjete. Uvažavajući činjenicu da je Delegacija EU u BiH investitor četvrte završne faze obnove sarajevske Vijećnice, zvaničnici Grada Sarajeva su pokušali s njenim predstavnicima postići saglasnost. Nažalost, predstavnici Delegacije EU u BiH nisu bili spremni u ovom trenutku dati potrebnu saglasnost", stoji u saopćenju.

Zaključak sa sastanka je da će predstavnici Grada Sarajeva i Delegacije EU u BiH rješenje ovog pitanja intenzivirati, kako bi građani i turisti što prije mogli posjetiti Vijećnicu, jer je njima i namijenjena.

"Ne sumnjamo da će se to ubrzo i desiti, s obzirom na saradnju i razumijevanje Delegacije EU u BiH u procesu pripreme i realizacije ceremonije simboličnog otvorenja Vijećnice, 09. maja 2014", zaključuju iz Gradske uprave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: