{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija EU: Vijećnica i dalje ima status gradilišta

14.5.2014. u 09:17
12
5
Delegacija EU: Vijećnica i dalje ima status gradilišta
12
Delegacija EU: Vijećnica i dalje ima status gradilišta
Vijećnica (Foto: Klix.ba)
Delegacija EU-a , kao ugovarač radova na rekonstrukciji zgrade Vijećnica, sa žaljenjem obavještava javnost da predloženo otvaranje zgrade za posjetioce, koje je ranije najavila Gradska uprava, neće biti moguće.
Radovi na rekonstrukciji su još uvijek u toku i Vijećnica i dalje ima status gradilišta. Prema rasporedu za obnovu, cjelokupni radovi na projektu trebaju biti završeni 4. jula 2014. godine. Ako izvođač nastavi sa radovima kontinuirano i budu okončane pravne procedure za relevantne dozvole, trebalo bi biti moguće otvoriti Vijećnici u "završenom stanju" za planirani koncert Bečke filharmonije, 28. juna.

Delegacija Evropske unije kao ugovarač, uz svesrdnu saradnju sa izvođačima, bila je spremna udovoljiti zahtjevu Gradske uprave za ograničenim simboličnim događajem 9. maja, za koji je zgrada bila otvorena samo na nekoliko sati, saopćeno je.

Međutim, ugovorna obaveza nalaže da se zgrada preda vlasniku i svim krajnjim korisnicima u potpunosti završena.

"Delegacija EU-a također koristi ovu priliku da podsjeti da je stvarni korisnik projekta Ministarstvo civilnih poslova BiH u ime vlasnika, Bosne i Hercegovine. Postoji niz eventualnih sekundarnih korisnika, od kojih je Grad samo jedan, a svi oni zaslužuju da im se zgrada preda u potpuno završenom stanju. Naš cilj je u potpunosti završena Vijećnica, prema rasporedu za obnovu, koja će tada biti na raspolaganju svim svojim eventualnim korisnicima i svim građanima", istaknuto je u saopćenju za javnost Delegacije EU u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: