Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako da se postuju kad ussrani gras nije sposoban... trola svakih 40 min na iz pravca dobrinje ka gradu kod fahdove.. savkih 40 min.. nakupi se naroda sramotno sta ste uradili.
1. Broj umrlih za koje se smatra da su umrli od posljedica kovida. 2. Broj umrlih koji su bili pozitivni a nisu umrli od posljedica kovida. 3. Broj umrlih koji se ne dovode u vezu s virusom. 4. Svakodnevno objavljivati broj testova -za osjetljivost, i broj testova za specificnost. 5. Navoditi imena proizvodjaca koristenih testova, model testova i njihovu primarnu svrhu. Ne moze se odgovornost traziti samo od gradjana, institucije su prece za to.
Cinjenica
Trenutna situacija nije dobra i bolje je da je nastava online. Bilo je vremena da se to odlično organizuje i da se svakom učeniku obezbijede isti uslovi za pohađenje nastave. Pitanje je da li se išta radilo u međuvremenu i mogu li svi pratiti nastavu online.
Kad se sjetim prvi razred srednje 7 časova u drugoj smjeni u 20h ideš kuci dok dođeš raspremis se jedeš 21h navečer bilo uz to je bilo raje iz Tarčina, Olova itd oni su vjerovatno oko 21 h bili kući. Mislim da je to gore nego najgora online nastava. Škola te malo pripremi na faxu od srednje škole nemaš ništa osim možda radne navike a na poslu još manje.
Javni prevoz nije problem samo za ucenike, nego za sve gradjane koji ga koriste...dovoljno je vidjeti guzve u Sa po trolejbusima i autobusima (Vjecnica-Muzej)...sve je jasno...Kantonalni ministar, pametnjakovic je taman tajmirao popravak tram sina u spici epidemije i na taj nacin "pogurao" epidemiju...bra'o ministre, a onda nam onaj Gargamel Cerkez i ona Pilav k.enjaju o maskama i distanci
Dva dana zaredom po 1000 oboljelih. Neka rade online ovih 10 dana. Da se malo spusti lopta.
Pa ti iati srednjiskolci glume ludilo i nenose maske. Glume bagru. Svako jutro ih gledam, ajde more. Od sada slikam i saljem portalu
uslikaj mene probit cu i tebe i mobitel
sto si ti neki opasan lik... Evo uslikat cu te ja, samo reci.
Poštuju se k.... mjere u školama u Brčkom škole ne ispunjavaju ni osnovne uslove da ispoštuju tzv mjere(da ne govorim o djeci roditeljima prevozu ...) a za online nastavu ništa nije spremljeno,odmaralo se ljetos :)
Ovakav javni prevoz je prijetnja za sve građene KS, nedovoljan broj vozila, higijenski uslovi u tim vozilima su na minimumu (čak i Centrotrans polako ali sigurno teži da se spusti na nivo GRAS-a),. cijene prevoza su prevelike u odnosu na ono što nude
Vi ste u Sarajevu imali izbora dok u TK SDA Ministrica je svu djecu otjerala u školu, drugi izbor je bio da polažu.
Niko više ne pominje bake i deke kao najugroženiju kategoriju😅😅
Ma javni prevoz je tragedija. Gledam jutros neki mini bus kako vozi djecu ka lokalnoj elitnoj školi. Dvadesetoro djece u busu. Nose svi maske, nema govora, ali šta to vrijedi kad su poslagani k'o sardine u konzervi. Džaba svo distanciranje ako moraš dva puta dnevno da se "kiseliš" u tom autobusu.
Nekako je svejedno da li ce u autobusu biti 50 srednjoskolaca samo, ili 50 ljudi, sto radnima, penzionera, i ucenika...ali dobro hajde ionako su sve mjere u vecini slucajeva samo nebulozne
Svako neka krene od svoje kuće i neka razmisli koliko pištuje mjere zaštite. Zaključit će da je upravo on najveća opasnost za svoje dijete. Koliko je samo rukovanja, posjeta trznim centrims, kaficima itd. Ispada zaista da su skole najbezbjednije. Ali problem je zatvoreni prostor, hladnoca. Muka izračiti muka neizračiti prostorije. Najbolje je strpiti se još 4-5 mjeseci do primjene vakcina. Bio je rat 3-4 godine pa opet djeca postaše ljudi obrazovaše se itd...
@fbUser1562922260 naravno da se obrazovase, tad si sjedio i u mraku citao jer nisi imao sta drugo. Oni koji nisu, diploma su pokupovali na kilograme. Mi koji smo u Sarajevu bili u tom periodu svi kolektivno PTSP fasovali, pa normalnog covjeka koji je u to doba bio dijete ili adolescent na prste ruke mozes nabrojati.